Önsöz Son Söz

Merhaba;




Size şiir kitabımı yolluyorum. Amacım bir yarışma kazanmaktan çok şiirlerimi şiirden anlayan sanattan anlayan dolayısıyla insandan anlayan sizlerin okumasıdır. Yarışma kazanmak gibi bir isteğim olmadığını size inandıramam. Şu an şiir yazmaya ara vermiş içimdeki şiiri yok etmek için çaba harcamış ve bu isteğine ulaşmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, bin ödül bile o içimdeki şiirleri yeşertemez benim bir sözüm vardır. ' Şair varsa şiir vardır.' Tabi ki bu demek değil bu kitaptan ve otuz beş yıldır yazdığım şiirlerden vazgeçeceğim her zaman dediğim gibi nedenlerin çok önemi yok değiştiremiyorsak. Şu aşamada öncelikle yapacağım düz yazıya geçip şiirin önüne siper yapmak.





Memleketimde sanatçı olmak çok zor sizde bilirsiniz. En zoru da sanatçı olarak hiçbir ticari kaygı taşımazken birilerinin sanat eserlerini freni bozuk dönme dolapta döndürüp durması toplu bir yana bırakıp kişisel çıkarları öne geçirmeye çalışması bütün sanatçılar için çok üzücüdür. En üzücü şey bunu elimizde kalemimiz varken bile seyretmemiz. Tabi ki her şeyin bir zamanı var.





O kitaptan sonra yazdığım azda olsa şiirlere baktığımda gülümsüyorum. Şimdi sizleri de bir tebessümle baş başa bırakayım iki ay önce olsa derdim ki size; ' şiirlerim bir gün üniversitelerde tez olarak hazırlanacak'. Şimdi diyemiyorum çünkü biliyorum ki şair varsa şiir var kim bilir belki bir gün şair şiirlerine döner bu kitaptan başka İpin Ucu adlı şiir ve düz yazıdan oluşan kitabım var lütfen şiirlerimi okuyunuz ve sizlere özel olarak yazdığım bu notu unutmayınız. Etkilemek için yazmadığımı biliniz. Ben sanatçıları tanırım öyle kolay etkilenmezler... SELAMLAR.





Jale KESKİNKILIÇ.






Önemsiz not: Ve sonra yarışmalar hakkında çok yazı okudum. Kitaplarımın okunup okunmadığından emin bile değilim. Son olarak üç uzun öykü yolladım kurgusu çok farklı. (Hiç bir yerde yayınlanmamış)Ben hep söylerim bir sanat eserinde son sözü zaman söyler. Bir önsöz varsa bir son sözde vardır. Öyle değil mi?

29 Mart 2015 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar