Oradan buradan!

Oradan buradan!

ANDAVAL

Bodrum güzel yer, eğlenceli, havalı, bunun dışında belki benim bilmediğim daha birçok inceliği de bağrında barındırıyor olabilir veya tamamen bir balon!

Üfledikçe şişiyor, şiştikçe genişliyor, genişledikçe hantallaşıyor! Hantallaşmanın sebebi şehirleşme başta olmak üzere, birçok konuyu içinde barındırır ancak en çok orayı tatil için tercih eden andavalların çoğalmasıyla hantallaşıyor!

En güzel reklam, en kötü tanıtım! Mantık bu, olsun da nasıl olursa olsun, adımız duyulsun, namımız yürüsün!
Bir andaval çıkmış ortalığa sözde bir fatura atıyor, milyonlarca kişi sakız gibi çiğniyor! Yahu Mevlana’nın bir sözü var siz değil misiniz, milyonlarca kez paylaşan!

Neydi o “"Suskunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de adama bakarım adam mı diye?"

Haydi, afiyet olsun!

Geğirecek olursanız öncesinde haberim olsun, kulaklarımı tıkayayım!

******


Barolar birliğinde bir sallantı, bir kıpırdama, bir hareket, bir ses yükseltme çabası ve sonuçta boşa çırpınış hezeyanı! Bu yüzyılda, bu zamanda, teknolojinin tavan yaptığı dönemde, her ne kadar “kelin ilacı olsa başına sürerdi” diyebileceğimiz bazı şeyler de yaşasak, yine de bir ileri zaman yaşıyoruz, en azından taş devrinde değiliz!

Nedir yürümek? Neden yürüyorsunuz? Ne yapacağınızı sanıyorsunuz? Ne olacağını ve nasıl sonuçlanacağını sanıyorsunuz? Gerçekten büyük bir merakla ve şaşkınlıkla izliyorum!

Neden rezil oluyorsunuz ortalıkta? Kocaman yaşını başını almış, deneyim kazanmış avukatlar, sizlere sesleniyorum!

Sonuçta ne olacak? Ne olacağını bakın şimdiden söylüyorum, hayal kırıklığı, hüsran, hedefe varılamayan bir eylem ve avuçlarını yalayan koca bir avukatlar ordusu!

Yazık günah, yapmayın bunu kendinize ve mesleğinize, para kimde?

Köprüyü geçmek mi, istiyorsunuz, pardon anlayamadım?

Bu arada, paranın ben de olmadığı kesin, çok şükür!

******

GAZETECİ MÜSVETTESİ

Gazeteci misin, showman mi, yoksa henüz adı koyulmamış yeni bir meslek mi ürettin? Sen mutlu olabilirsin, belki milyonlar da peşinden sürüklenebilir, aylık milyonlar kazanarak, kayışı sıyırmış olma ihtimaliniz de çok yüksek!

Tamam, kabul ediyorum, insanların en büyük sorunu olan, elde ettikleri şeylerin aslında hiç hak etmedikleri seviyelere ulaştığını keşfettiği zamanlarda yaşadığı güçlüklerle karşı karşıya kalmış olabilirsin! Konusunda uzman, birçok doktor var, birinden birine görünmelisin, ister Amerika’da, ister Türkiye’de!

Ama saçmalama artık! Bir defa senin gülmek gibi bir kabiliyetin yok! Neden zorluyorsun kendini, herkes gülerek mutlu olmak zorunda değil ki birader! Mesela ben, mutlu da olsam, komik de bulsam, gülmem çok az rastlanır bir durumdur! En yakın örnek olduğum için kendimi verdim ama sen daha yakınında gözlem yaparak, başkaca kişilere de ulaşabilirsin. Sonuçta “araştırma gazeteci” kimliğin var. Bir de espri filan yapma sen! Deyim yerindeyse, iyi giden bir röportajın ortasına edebiliyorsun!

Sanırım bu sosyal medyanın biz insanlara gösterdiği ve faydalı olduğu tek yanı “adam sandıklarının adam çıkmaması, kültürlü bildiklerinin cahil yanlarının çokluğu, kumaş kalitesi iyi diye düşündüklerinin de beş para etmez” olduğunu, keşfetmemize yardımcı olmasıdır!

Sırf bu yüzden bile sosyal medya ayakta kalmalıdır!

Dayamak ne lan! Terbiyesiz! Üstelik bunu kadınlara yönelik kullanıyorsun! Üstelik bir de sana para kazandırıyor birileri, değil mi?

İşte ülkenin sorunu bu! Osuruktan adamların tonla para kazanırken, adam gibi adamların, emekçilerin açlık sınırında dolaşması!

Onların hepsi, sana, senin gibilere ve sana para kazandıranlara dayasın!

*******

750 Milyon dolar!
Park yapacağız eğlence merkezi olacağız diye çıkılan yolda, park “park edildi” iyi mi?

Yazması kolay, söylemesi kolay, insanı düşününce bir kaşıntı sarıyor ama hiç sorun değil!

Alışmışız düdüklenmeye!

Bu arada "vatandaş hala aç" demedi demeyin! 

25 Haziran 2020 3-4 dakika 95 denemesi var.
Yorumlar