Oruçluya Biraz Saygı

Her şeyin tekdüze olduğu ve monotonlaştığı günümüzde örf, adet, gelenek ve göreneklerin yok olmaya yüz tuttuğu, insanların birbirine saygı ve sevgi duymadığı bu ortamda her geçen yıl bir öncekini aratır oldu. Artık dilimizde organik sözü yerleşti çünkü her şey sahte olmaya başladı sadece tükettiğimiz meyve ve sebzeler değil insanlarda hormonlaştı.

Nerde o eski ramazanlar sözü deyim gibi oldu neredeyse, sadece ramazanlar değil hiçbir şey artık eskisi gibi değil olamaz da günlük hayatımız teknoloji ve insanların gereksinimleri buna müsaade etmez. Konumuz ramazan olduğu için eskiden oruç tutanlara karşı bir saygı vardı.

Şimdi bakıyorum da her geçen yıl bu saygı ortadan kalkar oldu bir insan oruç tutmayabilir dinimizde zorlama yoktur. Ama gel gör ki önceleri oruç tutmayan insanlar gizli gizli kimseler görmeden yemeğini yerdi oruç tutanlara karşı saygılı davranırlardı. Şimdilerde insanlar ulu orta yemeklerini bırakın lokantanın içinde yemeği dışarıdaki masalarda yemeği tercih eder oldu. Hiç düşünmezler mi oruç tutan da vardır.

Bir insana insan olduğu için saygı duymalıyız dini, dili, ırkı ne olursa olsun farklı düşünceye sahip olabilir bu gayet normaldir bir aile içerisinde bile herkesin farklı bir dünyası ve farklı düşünceleri vardır.
Artı başkasına saygısı ve sevgisi olmayan birinin kendine saygısı olabilir mi bence olmaz. Sen saygı göstermezsen nasıl saygı beklersin.

10 Haziran 2016 1-2 dakika 8 denemesi var.
Yorumlar