Otobüs Yolculuğu

Biz insanlar yolculuk yapmayı çok severiz.Bazen sonunda ailemizi göreceğimizin heyecanı bazen yoldaşlarımızla geçirdiğimiz eğlenceli vakitler iter bizi yolculuğu bu kadar sevmeye.Tabi bizler de sevdiğimiz şeylerden birini yapmak için çeşitli araçlar kullanıyoruz.Özel aracımızı,toplu taşıma araçlarını ve daha nicelerini.Benim dikkatinizi çekmek istediğim konu ise toplu taşımalar.

Daha doğrusu benim için aralarından en değerlisi olan otobüsler.Evet otobüsler uçaklar değil...

Neden peki ?

Özetimiz de ondan.Hayatın özeti...

Çok duymuşuzdur "Hayat bir yolculuktur" sözünü.Evet hayat bir yolculuktur .Bir otobüs yolculuğu.

Kısa ...

Bir otobüs yolculuğu kadar kısa.

Sarsıntılı...

Bir otobüs yolculuğu kadar sarsıntılı.Ayakta kalan kazanır.Yıkılan ise el uzatmaktansa alay eden ellere muhtaç kalır.

Ve yine aynı bir otobüs yolculuğu gibi kimilerimiz erken,kimilerimiz daha geç bitiriyor bu hayatı.Zamanımız geldiğinde düğmeye basıyor ve bir durakta iniyoruz.

Eskiden nice gençler nice bebekler de ölürdü.Şimdi daha az yer veriyorlar otobüsteki yaşlılara yer.Tabi yaşlıların durağı daha yakın onlara göre.Ama toylukları bir şeyi daha görmelerine engel oluyor,yine ellerinin ne zaman o düğmeye basacağını bilemediklerini unutuyorlar hep.Ve yolculuklarını uyuyarak geçiriyorlar bu yüzden.Tüm manzarayı kaçırarak,diğer yolculardan habersiz...

Oysa gülümseseler camdan dışarı bakıp cıvıl cıvıl bir hayata.Ama kalpleri kararmışsa onlara ne fayda.Hiç bir iz bırakmadan,kimsenin onların varlığından haberi olmadan duraklarına ilerliyorlar.Ve gözlerini araladıklarında bir bakmışlar durakları tam karşılarında.

Aniden bitivermiş otobüs yolculuğu...



28 Haziran 2021 1-2 dakika 35 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 2 yıl önce

    Okudukça keyif aldım :) Güzeldi, tebrikler...

  • 2 yıl önce

    Ruhuma, aklıma o kadar dokundun ki.. Teşekkür ederim canım benim. Tebrik ederim :)