Özgürlük Gecesi

Sabah son kez annemin sesiyle uyandım. Okula gidecekmişim gibi heyecanla kahvaltıyı hazırlıyor ve diline yapışmış sözcüklerle yeniden yüzüme vuruyordu umursamazlığımı. Perdemi açıp köpeğim susamı kucağıma atmasıyla bu yatak keyfimizin son demleride maziye karışıyordu artık.
Sabah seninkinin annesi aradı ne zaman bize geleceksiniz diye. Karnını doyurup kuaföre gidecekmişsiniz bu ne aceleyse sanki berberi kaçırıyorlar. Anneyi düşünen yok. Bu günleri çok arayacaksın diyerek sitemini inkar etmiyordu. beraber acele etmeyelim demek yerine kahvaltısını yapınca hemen gelsin. Annemin kızgınlığı akşama kadar sürecekti sözlerine bakılacak olursa.
Evlenmek sözünün ayrılmak ile başlayacağı hiç düşünmediğim ve hissetmediğim bir histi. Dünyanın en güzel annesinden, en güzel kızının kollarına bırakmanın bu kadar kederli olacağına yaşamadan anlam veremiyor insan. Sevinçten oyun havasına ayak uydurmak yerine annemin acıyan yerine gülümsemek tarif edilecek kadar masum değil.
Telefonum sürekli titriyordu ama anneme daha fazla eziyet etmemek için duymaza veriyordum. Sonra hiç beklemediğim bir olgunluk ile annem seninle konuşmam lazım sadece iki dakika sonra serbestsin dedi. Yıllar süren mücadelenin sonuna geldik seninle. Babanın bu günleri görmesini ikimizde çok isterdik. Şimdi yarından itibaren sana daha fazla sorumluluk yükleyecek olan hayat bazen aramıza kara kedilerin girmesine göz yumacak. Ve sen aklınla değil kimi zaman fevri davranarak iki kadından birini mutsuz edeceksin. Bu mutsuzluk taki senin bir evlat sahibi olana kadar peşini bırakmayacak. Ve eşin anne olduğu anda benim can dostum olacak. Bu senin aşk ile tüm duyularına peşkeş çekeceğin zamanlarda senden tek bişey yapmanı istiyorum. Telefon ile değil, sarılarak sevgini hatırlatman. Biliyorum artık sen onun erkeği olacaksın, bütün önceliklerin ona ve ihmallerin benim kaderim diyeceğim. Sana akıl verecek kadar kibirli değilim Kurtuluş mamafih ana yüreği bu sen nedersen o bildiğine inanır. İkinize hayata dair beklentilerinize karşı sabırlı davranmanızı ve kavgalarınızı sevgiye dönüşmeye vesile olmasını diliyorum. Annem bunu söylerken gözyaşlarını kapıdan çıkarken hediye ediyordu.
Ve sevgili nişanlım birazdan atacağı imza ile biriciğim diyerek hem ruhlarımızı hem bedenlerimizi birleştirecek olan yolculuğa çıkacaktık. Günlük hayatta pek üstünde durmadığımız o söz bize yeni bir yaşamın kapısını aralayacaktı. Yarin yanağından gayri herşeyimiz bir diyebilecktik bizde.
İlk dokunuşun verdiği heyacanla düğünün bitmesi arasında geçen süreyi hiç hatırlamıyorum bile. Türkan annesine sarılıp ağlayarak arabaya zor atmıştı kendini. Annem de bundan farksızdı duygular aynı sözün ortağıydı. Mutluyuz.
Daha önce öpüşmekten ileri gitmeyen dokunuşları saymazsak hiç bir kadının bedenine saçından tırnağına el değmedim. Ve bu ilk kavuşma anı inanılmaz bir baş ağrısı yapıyordu. Korkuyor muydum yoksa? Belki de söylenen tavsiyelere uymamanın bedelini ödüyordum. Ama hayır satın alınan bir tenin hazzıyla karımın karşısına çıkmak adilikten ötesi değildi bence.
Onun ağzını öpmeye başlayınca yeniden kendime olan saygım arttı. Bana neden bu kadar gerginsin dediğinde hiç hesapsız ilk kez birinin erkeği oluyorum dediğimde Türkan işte bu yüzden seni kimseyle paylaşmadım. Bunu duymuştum ama ihtimal vermemiştim bir erkek bunun için neden dünya evini beklesin diye düşünüyordum. Fakat bunun hakikatini araştırınca bana verdiğin kıymeti şu dünya metağıyla ifade edecek bir sözün olmaması duygularımı ve sana olan güvenimi daha çok arttırdı. Annen ne kadar iffetli bir erkek hediye etmiş bana. Ona olan şükranım bitmeyecek. Sabah ki annemin söyledikleriyle ne kadar zıt bir andı yaşadığım. Yıllarca alay ettikleri erkek bakirliği bir anda Türkan ile annemi yakınlaştırmıştı. Allah ın zinayı neden yasakladığını şimdi anlıyorum. Sabah hiç duymadığım bir kokunun güzelliyle uyandım. Türkan hadi çabuk kahavlatını yap annenenlere gideceğiz dedi. Nedir bu her sabah sizden bize gitme telaşı diyerek kafamı deve kuşu gibi yastığa gömdüm. Bana alaylı bir şekilde tertemiz bir oğul verdi onu kutlayacağız dedi. Siz kadınları anlamak için artık çaba göstermeyeceğim. Türkan dudağından bir buse vererek yataktan kaldırdı ve sonra ömrümüzü ardına kadar aşka ve sevgiye teslim edip evden çıktık.

01 Ekim 2012 4-5 dakika 35 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 11 yıl önce

    Kurtuluş Bey;

    Sürükleyici bir anlatımınız var. Güzeldi. Devamı gelir mi diye düşünüyorum şuan. Yalnız bu bir deneme değil. Siz öyküleme yapmışsınız. Yine de tebrikler..