Özleyenlere

'Bir sevi'yi anlamak bir yaşam harcamaktır.' Ne güzel söylemiş Özdemir ASAF. 'Harcayacaksın' demiş sonra, ünlü şair tüm sevenlere.Sevenler derken, öyle yazlık, kışlık, baharlık olanından değil.
Bazen kolay, bazen zordur aslında sevmek. Ama her ikisinde de yürekten davranmaktır. Ee zaten insan, aklıyla değil yüreğiyle sever.Tek cümleyle tarif etsem : yürekten davranmaktır derim sevgiye.
En güzel söz, en güzel gözyaşı, en güzel bakış, en güzel eylem yürekten gelendir.Güzel olan her şey oradadır.Oradan gelmeyen her kelime, her gözyaşı, her bakış, her eylem manasızdır.Çok sevdiğim bir söz var benim ; 'Bin kere ‘seviyorum' desen ne çıkar doğru değilse.Bir kere ‘sevmiyorum' de mutlu olurum doğruysa.'
İster kolay, ister zor olsun sevmek, hep farklıdır sevmeler.Her insan başka yaşar sevgisini, başka başka manalar sevdiğine.Sevgiyi söylemek yetmez bazen göstermek gerekir ya.Göstermek de zordur aslında seven için.Ve görebilmek sevilen için...Ne mutlu sevgisini gösterebilene, ne mutlu görebilene.
Bence sevgi, nedensiz de değildir.Çünkü-sü vardır hep.Seversin, çünkü onsuz olmaz...Seversin, çünkü tektir.Sevgi, emektir diye de düşünmüyorum ben.Sadece yürekten davranmak olmalı ki herkesten farklı yaşayasın.Kimseninkine benzemesin.Sadece içinden gelmeli ki yapmacık olmasın.
Bazen çok sabretmektir.Bazen de çok beklemek...Ama içinden gelerek, emek vererek değil.Yine ' iyi ki...' diyerek.
Hayatımızdaki en büyük mucizedir belki.Tesadüf değildir ama asla.Sevgi, bir ömürdür.Ve sonrası....
Sevgi, yürekten davranmaktır.Hayatınız boyunca sevmeniz ve sevilmeniz dileğimle...Tüm sevenler ve sevilenlere...

31 Ekim 2016 1-2 dakika 6 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar