Paramatik ve Bankamatikten Sonra Kitapmatik'ler Geliyor

Bu günkü gazetelerde ilginç bir ayrıntı ilginç bir haber belki birçoğunuzda gördünüz ya da kiminiz es geçtiniz bu haberi ?'Kitap Matikler geliyor.'' Ve haberin ayrıntıları da özet olarak şöyle ?'ODTÜ'lü araştırmacılar ilginç bir çalışmaya imza atarak, içecek otomatlarına benzeyen bir kitapmatik projesi geliştirdi. İlk defa bu gün Antalya'da tanıtılacak olan kitap matik, kütüphanelere monte edilebilecek. Kitap matikler, içinde ki robot sayesinde, aranan kitabı açılan kapaktan okuyucuya ulaştıracak.'' Basından - Hürriyet Gazetesi







Gazete ve kitap okuma alışkanlığının Avrupa ülkelerine göre çok gerisinde kaldığı bir toplumuz biz. Böyle çalışmalar olduğu zaman gerçekten, toplumda ve okumayı seven az sayıda ki insanlarda heyecan yaratıyor. Gece uykun kaçtı al paranı eline, git kitapmatiğe ver parayı al kitabı. Kitapçılar kapandı oğlunun ders yapması için kitap lazım, gece atla arabaya en yakın kitap matiğe uğra al oğlunun istediği kitabı dersinden kalmasın çocukta. Ya da araştırma yapıyorsun doktora tezi vermen için kaynak kitap lazım gece gece çık dışarı bastır parayı kitap matiğe al kitabını araştırman yarım kalmasın. İşte bu kadar var mı bundan daha güzel buluş.







Aslına bakacak olursanız biz ?'OKU'' diye başlayan bir yüce kitabın Kur'an-ı Kerim'in muhatabı olan bir toplumuz ama ne hikmetse düzenli okuyan insanlarımız ve yazılı basılı yayınlarımızın sayısı maalesef istatistiğe vurduğunuz zaman gelişmiş ülkelere nazaran yerlerde sürünmektedir.







Avrupa ülkelerinde bir metroya ya da toplu taşım aracı otobüse bindiğiniz zaman elinde kitap ya da gazete olmayan insan göremezsiniz. Bu, toplumda okumayı seven bireyler olarak bizim de özlediğimiz hayat tarzı ve davranış kalıplarıdır.







Halen toplumumuzun gelişmekte olan ülkeler sınıfında olması ve bir türlü bu zinciri kırıp da gelişmiş ülkelerin saflarına katılamamanın ezikliğini bütün milletimiz iliklerine kadar hissetmektedir. Bu gelişmekte olan ülke sınıfından çıkıp gelişmiş ülkelerin saflarına katılabilmek de ancak eğitim öğretim ve onun kalitesinin üst düzeye çıkması, toplumda okuyan insanların sayısının artması ile mümkün olabilecektir. Hepinize bol kitaplı ve bol okumalı, kitap matikli günler en derin sevgi ve saygılar yine...

12 Mart 2015 2-3 dakika 1377 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • İslâmiyet okuma aracı olarak sadece Kur-an'ı önermektedir, halkta bunu kabullenmiştir, Okuyamadığı yazılardan anlayamadığı dilden asırlarca ahkâm keser ve kendini okumuş sayar.Atatürk gayretiyle her kadar Türkçeye çevrilmişse de halk rağbet etmemiş,okuma alimliğine devam etmiştir.Gazeteler denediler,eşantion olarak ciltlerle gerçek bilim eserleri verdiler.İnanın ki kapağı dahi açılmadan evin büfelerine hapsedildiler.Hele parayla deyince yönünü dönüp bakmazlar kitaplara.Demir tavan odaya su sızdırmaz.boşa çabalamak, halk zaten alim durumda hatta akillerin bile sayıları artmaktadır.Tanrı insanoğlunu sırf cennet ve cehennem için yaratmıştır.Bütün amaç günah işlememektir(Halbuki daniskasını her gün kutsal emanet gibi kalbine yerleştirir. plânın yapar.Daha çok söylense bile yararı olmamaktadır.tarihin her sayfası bunu yazar. Sayın yazarımız Ahmet Zeytinçi'yi emeğinden ötürü kutlar sağlıklar dilerim.