Paşa Gönlün Bilir

Paşa gönlün bilir .Ey suskun mecnun...!

Bir yalan da sen ol ,bir zaman da sen ol. Gül çağında yık yak herşeyi dönüp arkana bile bakma umarsızlığın alaca gölgesinde bir hüzün ayini de sen ol. Bil ki kader ansızın seni de yakalar . Kendi kuytunda kalırsın.İnce bir sırat olur yalnızlığın .Kim bilir belki de Araf'ta sonsuza dek beklersin .
Ve hiç bir zaman bilemezsin ki yüreğimdeki soyut ve yangın çiçeğin gözyaşı yangınlarının seni sonsuza değin yakıp da kül edmeceğini ve bilemezsin ki ,boynumun bükül-müşlüğünü bilemezsin işte..

Paşa gönlün bilir ey suskun Mecnun....!

Seven yüreğimin tazyiki altında ezilmekten bir an olsun korkma.Asla hakkını gasp etmedim.Elime değmeyen ellerinin ,gözüme değemeyen gözlerinin şafaklarında sabahladım.Bil ki ruhumun deli yüreğimin hiç bir mahrem sırrı hiçbir yürekte ifşa olmaz .Kimse okuyamaz yüreğimi bundan böyle...!

Paşa gönlün bilir ey suskun Mecnun...!

Oldurmak mı haşa ! Olmayana Ağlamaktı ,olmayana yanmaktı benim kisi bana hiç gelmeyeni beklemekti ,yosun tutmuş denizin taşlarına bakarak ,sırtımı sıvası dökülmüş duvarlara yaslayarak duman altı olmaktı çaresizliğinde kuytu gecelerin, olmasa da umut etmekti ...


Paşa gönlün bilir ey suskun Mecnun...!

Ben kimim? Neyim ?Neredeyim ve düşünüyorum ?Şu an ne yapıyorum?...Evet,önemi arz olunmayan bir yalnızlık-tım.Kaç kez intihar etti güneş ,kaç kez yıldız kaydı yüreğimin ütopyasında bilemezsin.
Yüze gülmek bir parçacık da olmak güzeldir değil mi ?Bölünmüş yasaklı sevdalarından selama durmak ve avuntusuz hesaplar içinde avutmaya çalışmak .Yetinmesini bilirmisin demek güzeldir değil mi?


Paşa gönlün bilir ey suskun Mecnun...!

Ne mantıkla ne de hayal ile bir araya gelmem merak etme .Dokunmam gönül hücrene .Sen çıkabildiğin kadar çık umudun doruklarına ben olmayan bütün sevdaları akla yüreğinde .Boşverilmişliğim bir kez daha vursun yüzüme bir kez daha kanasın yüreğim ..

Paşa gönlün bilir ey suskun Mecnun...!

Bu kanayan yara g'özde toprakla son bulacak .Belki bir fatiha ısıtacak ruhumu sen tarafından ...
Kabrimde güller açacak .Kimbilir belkide geldiğin ilk ve son gün olacak ...Sonsuzluğumun yanına.
Sen rahat ol .Her zaman gül .Sarmala sevdiklerini yüreğine hep sev hep sevil .

Ey suskun Mecnun...!

Dünya durdukça sen çok yaşa ,elemlerden uzak gökyüzü kadar ferah umut kadar gerçek okyanus kadar büyük kalbinle .İncilerin dökülmesin gözünden ...G'öze dokunan bir incinin en g'özde yanısın sen ...

Sevilmek kadar güzel sevmek kadar özelsin ...

16 Mayıs 2012 2-3 dakika 224 denemesi var.
Yorumlar