Paylaşmak

Paylaşmaktır bize yeniden insanlığımıza değer katan. En ulvi derecelere yükselten, sınırsız bir huzurun içine iten paylaşmak değil midir zaten ? Hem de bu mübarek Ramazan Ayı'nın içinde olduğumuz bu vakitlerde, paylaşmayı daha çok yapmalıyız. 

Daha çok bu bilincin içinde olmalıyız. Ne verirsen elinle, o gider seninle misali. Komşunun evinde o akşam yemek pişmeyebilir. Sen hemen bir tas çorba ile o komşunun kalbini kazanabilirsin. Bir de sevapların en büyüğünü işlemiş olursun. Hiç bir şey kaybetmezsin ki. Aksine kazanan daima sen olursun. Sofran bereketlenir, malın artar, takva ehli olursun, cebin bereketlenir vs. Birbirimize olan güveni kazanabiliriz . Birbirimizle olan samimiyeti artırabiliriz. Ve bu hep paylaşmaktan ileri geliyor. Ama incitmeden, usulüne göre, doğru zamanlarda yapabiliyorsak paylaşmayı ne ala.

Elimizi korkak alıştırmayalım. Yaptığımız bir tepsi kıymalı böreği, hepimiz mi yiyeceğiz ? Yanına bir tepsi daha ilave edip, komşularımıza gönderebiliriz. Belki bu böreği seven nice çocuk vardır. O çocukların boğazından geçse fena mı olur. Aksine tam isabet olur. 

 

21 Mart 2024 1-2 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar