PKK'nın Danışıklı Dövüşü

Yaz ortası , kavurucu sıcaklar...Kimimiz denize girmek serinlemek peşinde, kimimiz ekmek parası, kimimiz mütevazi evinde zaman geçirmeye uğraşır halde.En zor olanı da dağda ,derede,ovada,kırda,bayırda nöbette kavrulan gençlerin Yaptığı "asker"lik olsa gerek. Pisi pisine çıkan orman yangınları , en kutsal görev dedikleri , adı askerlik,vatan borcu olan ama bana diri "git ölü gel" mesleği haline gelen,bilinmez ve çözülmez bilmece.

Vatan toprağına saldırı var; uluslararası hukuk meşru müdafaa hakkı tanıyor. İsrail'e bakın yeter.

1984 ten beri bir şaki,eşkıya,çapulcu,bölücü,terörist ve nihayet pkk olarak isim bulan bir illet geldi dayandı hemen herkesin burnu dibine.

Kuzey Irak'ı biz ihya ve inşa ediyoruz.,elektrik,asfalt,kampüs bizden.

Bağımsızlığını ilana ramak var ama biz hala kol kola...

PKK denen zibidiler nerde?Kuzey Irak'ta

Elektriği var,yolu var,okulu var,hasta hanesi var,savunma teçhizatı var,hatta rivayete göre barajı bile var.

Peki ne özerk,ne yarı özerk,ne de bağımısız olan bu sürüyle kokarca tayfası ne sıfatla yapıyor bu kadar eylemi göz göre göre?

Bahar gelir bizimkiler sözde temizlik yapar,kış gelir onlar sözde kaçar saklanır.Oysa danışıklıdır bu bok dövüşü.Ne onların kaçtığı var ne bizimkilerin kovaladığı.

İhanette olan birileri var.Kendine de ,ülkesine de, insanlığa da ihanet eden birileri.

Tam her şey konuşulup çözüme gidilecek sırda hep bu pırovakatif eylemler oluyor.Kimsenin de sağlıklı bir analiz yaptığı yok. Yapanları da kaale alan yok.Her sıkıştığında pkk denen ibnelerin yaptığı ateş kesi sağlamak için ani bir eylem ve can kaybı yaşatmak. Oysa görünürde barış sabote ediliyor gibi ama değil.Aslında sıkışınca baş vurduğu kabadayılığa bok sürtmeme yöntemi. Bizim akl-ı evveller de yedi durdu yıllardır.

Koltuk sevdası, para hırsı,uzun yıllar aç kalmış insan egosu gerçekleri görmeyi ve sağlıklı politikalar üretmeyi engelliyor.Gözlerin gördüğünü, herkesin bildiğini bilmeyecek kadar cahil değil oysa karar merciinde olanlar.Birileri yanıltıyor bu insanları,ya da bu insanların içinden çıkamadığı ve bizlerin asla bilemeyeceği zorlukları olmalı.

Kısacası kör dövüşü,danışıklı dövüş,menfaat savaşı,menfaat iş birlği diyelim.Hepsinin çıktığı nokta ,son nokta: Ölen kalır öldüğüyle,bir beyaz örtü üstünde....

Öldüren kahramandır ,militandır,.ok ta koksa,domuz da olsa dağda...yazık görmeyene,görüp te çözmeyene.

20 Haziran 2012 2-3 dakika 38 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar