Sahi Nasıldı Amca Yukardan Bakmak

Zaman kim bilir ne zamanıydı. Neydi bunca kaos neydi bunca gürültü... Öyle bir kriz çökmüş ki üstüne ülkenin neyin neresinden baksan bir sıkıntı. Kuşaklar çatışması desem kelimeler çok masum kalır. Vicdan- Akıl kavgası desem kandıramam kendimi... Sen , ben ya da o ne fark eder. Bilirsin Amca, Güçlü- Zayıf var şimdi boş meydandaki kavgada. Nedense kulaklar bazen duymuyor gibi... Görmüyordu gözler bazen bazı olayları. Kimisi işine gelmiyor der kimisi kör kimisi sağır sana bırakıyorum ben mürekkep ile kağıdı.

Hatırlar mısın Amca, iki üç bozuğa ne ziyafet çekerdik kendimize. Şöyle acılı bir dürüm bir de yanında ayranımız.Oysa yukardan görmek nasıl bilmiyorum. Şimdilerde kalmadı o ziyafetler. Cebinde bozukluk yerine kağıt taşımalı artık herkes. Ben hiçbir zaman suç bunun şunun demem Amcam. Bazen az da olsa kendini eleştirmeli insan. Az da olsa kendi seçimlerini ve sonuçlarını sorgulamalı. Hani Zerdüşt derdi ya kimdir üstüninsan? İşte böyle bir hava sarmış beni bu aralar. Bir taraftan düşünmek yoruyor beni. Bir taraftan 'boş vermek' yakıyor yüreğimi... Hem öğrenci olmak hem de ayakta kalmak zor oluyor Amca. Dijital bir hayalet sarmış ki dünyayı sana anlatamam. Eğitim desen uzaktan, akraba ziyaretleri desen online, yan yana durup birbirine mesaj atan var desem yalan söylediğimi düşünme Amca. İşte öyle bir dünya artık bırakıp gittiğin yer. Meğerse bir değişimden ibaretmiş her şey. Heraklitos haklı belki de... Bilemiyorum Amca. Doğru soruyu soramıyor ki kimse doğru cevaplar alsın. İşte öyle at başı gidiyor gündem. Eninde sonunda kaybeden, üzülen oluyor ama bunu sen de biliyorsun gerçi.

Mevsimler de bir değişik Amcam. Yüreğime karanlık bir boşluk çökmüş. Şehirleri sorsan bir asilik bir nefret... Yavaştan her yer beton oluyor Amca. Köy mü? Sorma anlatamam oraları. Gelenek desen formalite denilen bir kalıba dönmüş. Bir avuç tarla için birbirini kırıyor herkes. Yollar gibi bir güvensizlik var herkesin gözlerinde. Bir de insanlık Amca. Git gide bir tembellik üretiliyor. Robot, yapay zeka, bilmem akıllı süpürge vb. A penceresinden bakınca iyi bir şey. Gelişiyoruz Amca. Lakin B penceresinden bakınca sanki kendi sonumuzu hazırlıyoruz gibi Amca. C penceresi mi?? Ne yazık ki bulamadım öyle bir pencereyi daha ben. Bulana ne mutlu. Ne mutlu farklı düşünenlere.

İşte böyle Amca. Ekonomi biraz kötüleşmiş. Paranın pek bir değeri yok. Ne de olsa para bir artarken her şey on artıyor. Adını da ' orantı' koymuşlar. Peh komik doğrusu. Şarkıları sorma Amca. Bir tek geceleri dinliyorum. Ama nedense yine bir gürültü var gündemi sarsan. Şu şurda bunu kullanmış bu buna laf atar diğeri diğerine... Beni pek ilgilendirmiyor nedense. Duraklardan alıyorum kendimi. Elime bir tomar kağıt bir de mürekkebi solgun kalemim... Üçümüz veriyoruz baş başa. Döküyoruz teker teker içimizi. Bazen sebepsizce yanağım ıslanıyor. Bazen yutkunuyorum. Bazen de öyle habersizce geveliyorum bir şeyler. Neyse Amca. Güneş doğmak üzere. Yavaştan kaçıyom ben. Sen de uyu her zamanki gibi. Sahi nasıldı Amca yukardan bakmak...

19 Ocak 2022 2-3 dakika 13 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (7)
  • 2 yıl önce

    Paradan vazgeçtim o zaten ölü de ya insanlık Hasan bey bütün mesele orada

  • 2 yıl önce

    Düşündüğün şeye bak :) Git mermerli’de bir bira iç, Sahile in denize daldır ayakları, Roma,medeni,ticaret , ne varsa hukuk adına yak hepsini Deniz seviyesinden bak şair Hasan:))

  • 2 yıl önce

    Günün tabelasına düşen denemeyi ve yazarını kutlarım! Emeğinize sağlık...