Sanallık Özgürlüğü

Dünden bugüne derlenmiş bilgilerle ışığa çıkmak doğru yola götürmez.Herkes katkıda bulunup kademeyi yükseltebilir, fakat çağdaşlık bununla yetinmeyip hareketin devamlılığına çalışır. Toplumsal uyumsuzluk sorunları sanal kültürlerle pekiştirilmiş konularda yer edinirse başkalaşım yanlıları uçlarda toplanabilir. Ben seyre dalmış insanlarla çeşitli mekanizmalar üzerine tartışırken, hiç istifini bozmayan insanlara bir anlam veremiyorum açıkcası.

Hoşgörü de bu toprakların çocuğu, düşüncede sayıklanan,dile getirilmekte çekinilen bir çok konuda yalnız olmadığını insanlar anlayabilirlerse hareket alanları artış gösterir. Çok yapay ve çok sıkıcı konuların üniversite gençliğini ele geçirişini yakından görmek çok üzücü bir durum.

Gerçek dünya ile sanal dünyayı ayıran çizgi ,şartların yaşanmışlık koşullarına uygun olarak devam ederken işgal edilen meydanlarda da yavaştan da olsa bir bilinç oluşuyor, okumaları sansürlemek çözüm değil artık, internette sansür işe yaramıyor . Yeni bir açılımda bulunmak kısa süreli nefes darlığına yol açsa da nitelik gün geçtikçe artıyor, bunu sezebilen azınlıktakiler daha mutlu yaşamaya başlarken, uyutulmuş büyük çoğunluk olan bitenden habersiz hayatlarına devam ediyor.

13 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar