Şaşırtıcı Adımlar

Algıların nasıl değiştiği cehennemi yaşatır,boşlukların kontrol altına alındığını göremem. Yerini bilip de gitmediğim dans kursları,spor salonları, her yerden ilginçlikler fışkıran hareketli sokaklar.. Hepsi değişimi yansıtır. Kanunlar tarafından denetlenseler de suçun ortaya çıkması zordur.

İnsan yararına olması bir yana,içsel değişkenlerle kurulmuş bir modelde ölümü gözlemek yetişkinlere özgüdür,çocukların şimdisi,bir yolunu bulup da eve dönmeyi geciktirecek bahanelerle doludur, içsel değişkenin önemini anladıkça arafta kalmayı bırakıp adımlarımızı hızlandırırız ve yazılacak romanlara ufak bir katkı yapmanın mutluluğuyla uyuruz geceleri. Bana doğru gelmeyen bir çok şeyin başkalarınca doğru kabul edilmesi, eşit koşullarda sağlanıyorsa sorun oluşturmaz. Yazma süreçlerinde karşılaşılan durumları iyi inceleyerek bu durumu eşitleyebilirim.

Özneyi belirtmeden yapılan deneyimleri açıklamayı kabul ediyorum,başlangıçları toplayıp yoğunlaşarak ortaya koyulan korkular içerisinde bana en yabancı olan ise dakikaların geçmek bilmediği okyanus yolculuklarıdır. Üzerinde bulunan ve derinliklerinde çok çeşitli yaşamları barındırdığı için okyanuslara saygı duymakla beraber ondan korkuyorum da. Sadece gözlemlerin oluşturduğu değil, bir çok yaşanmışlığı da beraberinde getirdiği için başlanılan noktaya dönmek daha kolaylaşıyor.Hiç beklenti taşımadan söylenmiş bu değişimlerin anlaşılması da uzun bir sürece yayılıyor doğal olarak.

Akıldan geçmeyenleri dile getirmekle çıkılan bu yolculukların kaynağını bir çeşit merak oluşturuyor diyebiliriz.Zıtlıkların birbiriyle kıyaslandığı böyle ortamlarda çok normal geliyor bu tür durumlar.Gizlilik hissiyle sona doğru yaklaşan birleşimler , zamanı yıpratamadığı için ilk olarak insanlar üzerinde gösteriyor etkisini.Önce beklentiler saçmalaşıyor, hareket alanları daralıyor, çünkü merkeze doğru yaklaştıkça olayın gerçekleştiği yerden kopuyoruz.

02 Temmuz 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar