Sen Foto Beğen Duvarın Bende Söz

Yıllardır her konuya yönelik yazı yazdım binlerce cümle kullandım, ama yazımın başlığındaki cümlede denilmek isteneni inanın bende anlamadım .Ve buna benzer daha yüzlerce cümle gördüm.
Kim kullanıyor bu cümleleri? Kullanma amaçları ne ?
Ne yazık ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, gençlerimiz .
Sonra sordum kendime nereye gidiyor yarınlarımız, nerede kaldı o masum dünlerimiz.
Tabi bir de anlatacağım konunun içeriğinde değil ama,yazar tarafım ekle diyor ve eklemek istiyorum, nerede kaldı o güzel türkçemiz .
Sorularıma bir nebze de olsa yanıt bulmak adına yeni neslimizin facebook duvarlarını gözden geçirdim . Tabi bu sadece facebooktan ibaret değil, yüzlerce online site bulunmakta ...Ve bu sitelerde o güzelim saatler heba edilmekte .Oysa ne çok şey öğrenilir ne çok kitap okunur ne çok güzel şey yapılır o boşa geçen saatlerde .
Neyse konumuza dönelim.
Bu çocuklarımızın listelerinde beş bin kişinin üzerinde arkadaş ekli.
Çoğunda bir star havası, sokak fotoğrafçılarına özel olarak çektirilmiş fotoğraflar ve o fotoğrafların altlarında anlamsız ya da edepten yoksun kelimeler ...
Yüzlerinde star makyajları, verilen ilginç ve edepsizce pozlar ...
15 yaşında genç kızlığa ya da delikanlılığa yeni yeni adım atmakta olan bu çocuklardan beklenmedik şeyler bunlar ...Nasıl bu kadar kirlenir bu yaşta bu çocuklar ? Bu hale gelmeleri için demek ki ebeveynlerin yapmadığı eksik bıraktığı bir şeyler var .
Gel gelelim bir de online siteler üzerinden yapılan canlı yayınlar ...
Neyin yayını yapıyor bu çocuklar? Açıp şöyle biraz dinlemek istedim . Fen bilgisinden, matematikten anlamadıkları şeyleri mi konuşuyorlar, derste yaptıklarının münazarasını mı yapıyorlar, yoksa öylesine arkadaşlarıyla hoş sohbet zaman mı geçiriyorlar?
Ne çok isterdim öyle olmasını.
Ama ne yazık ki hiç biri değil.
Guruplarda hiç tanımadıkları insanlarla hiç beklenmedik sohbet bunlar .Ve konuları müstehcenlikten ileriye gitmiyor, bu sohbetlerde alta yazılan yorumlara o küçücük kızların gülerek ve hoşlarına gittiğini anlatmaya çalıştıkları tepkiler ise kanımı donduruyor ...

Sokaklar tehlikeli ...
Ya çocuklarının ellerinin altındaki tehlikeden ne kadar haberdar aileler ?
Hiç mi bakmıyorlar ,hiç mi araştırmıyorlar neler yaptıklarını ?
Hiç mi sormuyorlar ?
-çocuğum bir insanın bu kadar arkadaşı olur mu, bunlar nasıl fotoğraflar?
Ya da nasıl haberleri olsun gerçek isimleriyle açmamışlarsa bu hesapları .
Ve 15 yaşında kız yazmış beş bin kişilik listesinin olduğu duvarına
-Saat bilmem kaçta şurada bulaşacak olanlar var mı ?
Hadi gittin ve senin bu yazına binaen o hiç tanımadığın arkadaş listenden bir psikopat ruhlu geldi yanına. Nasıl koruyacaksın kendini .Bunu düşünemeyecek kadar çocuksun daha.
Peki kim düşünecek bunları?
Yine sardık başa .
Sokaklar tehlikeli.
Ya çocuklarımızın elinin altındaki tehlikeden ne kadar haberdar aileler?
Ne kadar gerekeni yapıyorlar?

Evet zaman çok değişti ,çocuklarımızı tehlikelere karşı korumakta zorlanıyoruz,peki bu tehlikelere karşı bilinçli, eğitimli çocuklar büyütmekte de mi zorlanıyoruz? Bunun için ne kadar zaman ayırıyoruz ?
Ve hiç sordunuz mu kendinize artık sokaklar neden tehlikeli ?

08 Kasım 2016 2-3 dakika 40 denemesi var.
Yorumlar