Sen Gittin Ve Ben Bittim

Genç adam dün akşam rüyasında bir şey gördü. Erkenden kalkıp sevdiği kıza gitti. Genç kız evin de yoktu. Telefon etti. Kız telefonu açıp:
_Aşkım şimdi işim var sonra konuşalım mı?
Genç adam sustu, sadece sustu. Sonra sessizce telefonu kapattı. Evine gidip sessizce odasına çekildi. O genç kızı çok seviyordu. Onun için her şeyini verirdi. Gururunu yenip genç kızı tekrar aradı. Genç kızın cevabı yine ?Aşkım Şimdi işim var sonra konuşalım mı?' olmuştu. Genç çocuk iki gün üç gün bekledi ama genç kız telefon etmedi. Genç adam dayanıp yine sevdiğine gitti. Bu kez yıllardır sevdiğini düşündüğü kıza ayrılmak istediğini söyleyecekti. Genç kızın kapısını çaldı. Genç kız kapıyı sevinçle açtı. Genç adam kızın yüzüne bile bakmadan ?Bitti benim sana karşı sevgim bitti' diyip çekti gitti. Genç kız öylece kala kalmıştı. Genç adam haftalar sonra pişman olup genç kıza tekrar gitti. Kapıyı çaldı ama bu kez kapıyı açan yaşlı bir kadındı. Adam titrek bir sesle
_Mısra efendim Mısra ile görüşebilir miyim?
_Ah evladım ben onun halasıyım. Hayırsız bir sevdiği vardı. Güzel kızım o çocuğun doğum günü için sürpriz hazırlıyordu. Ama hayırsız sevdiği kızımı bırakıp gitmiş. Dayanamadı o da çekti gitti. Gittiği yeri de söylemedi.
Genç adam yüzü yerde evine gitti. Çok sevdiği kızı kaybetmişti her şey bitmişti işte. Aylar yıllar geçti. Adam iyice elden ayaktan düşmüştü. Sevdiği kızla ilk buluştuğu deniz kenarına gitti. Orada yaşlı bir kadın vardı. Yaşlı adamı bu kadına çeken bir şeyler vardı. Kadının yüzünü gördü. Sonra büyük bir sevinçle ?Mısra' dedi. Yaşlı kadın ayağa kalkıp ?Aşkım' dedi. Yaşlı adam mutluluktan ne yapacağını şaşırdı. Sonra kadına doğru koşmaya başladı, kadında ona doğru geliyordu. Ama kadın adamı bırakıp başkasının kollarına sarıldı. Yaşlı adam tek bir cümle söyledi ?Sen gittin ve ben Bittim' dedi. Evine gitti çok düşündü onsuz yapamıyordu. Artık yaşamakta istemiyordu. Eline son kez kağıdı kalemi aldı bir şeyler yazdı sonra da tek bir kurşunla hayatına son verdi. Yaşlı kadın yaptığından pişman olup yüreğinin nefes aldığı eve gitti.
Evin kapısı açıktı ama kimse yoktu. Yaşlı adamın odasına gitti. Duvarda siyah boyalarla ?Sen gittin ve ben bittim' yazıyordu. Masadaki kağıda uzandı, kağıdın için de ?Senin hayalinle yaşadım senin hayalinle ölüyorum' yazıyordu.

13 Kasım 2011 2-3 dakika 3 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar