Sen Yaşadığını mı Sanıyorsun

Biz, cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş bir dönemde yedi düvele meydan okuyup cumhuriyetle ayağa kalkan bir milletiz.

Nereden nereye !!
Gün olmuyor ki, bir ölümün, bir yok oluşun kokusunu duymayalım. Kirli eller, lekeli günler abanmış ülkenin üstüne.
Kaytan bıyıklı, başı takkeli, eli tespihli çağın cengaverleri
Zehirli dil sarmaşıkları doldurmuş hendekleri
Işığı yürütmek imkansız
Özgüvene ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, kulaklar tıkalı, gözler bağlı birer gölge gibi geçiyoruz ışığın altından. Nedir bu karanlık diye soran yok, sanki herkes memnun şaşkınlığından.
Dili damağı kurumuş ağzının
Esaretin yorgunluğu çökmüş üstüne
Güzelliğine gölge düşmüş insanın

Eyvah !!
Bir yandan bölücü siyenceler, şu gizli siyonistler, diğer yandan faşist dinciler, Amerika'nın para babası uşaklarının uzantıları olan dönmeler, aldıkları emirlerle Türkiye'yi bölüp, doymak bilmez salyalı kurtların kucağına oturtmak üzereler.
Adamakıllı duruş sergilemeyen, muhafazakar anayasalarla koltuklarını sağlamlaştıran, masum insanlara kan kusturan, toplumun zaaflarını okşayarak, onların kapılganlığından yararlanarak kendi işlerini yürüten, avı insan olan avcıların sırlarını kimse çözemiyor mu, oyunlarını kimse bozamıyor mu.

Faşizmin zorbalığına karşı koyanlar, özgürlük ve demokrasinin en çok adını ananlar, vatansever insanlar nerelere saklandılar. Bu müstemlekeciliğe, bu mandacılığa, gericiliğe, dinciliğe, hurafeciliğe, bu emir kulculuğuna neden boyun eğiyorlar. Dilleri boğazlarına mı kaçtı. Neden içi boş teneke kutu gibi tıngırdıyorlar.

Oysa bu ülke; padişahlarına, sadrazamlarına, olağanüstü mahkemelerin düzmece yargıçlarına boyun eğmemek, iç ve dış şer odaklarının himayesi altına girmemek için mücadele eden, didinen ve bu uğurda ölen nice duyarlı insanını kaybetti.
Haykırıyorum .
Bu kimin memleketi, kimin köyü, kimin kenti ?
Hangi karanlığa gömüldüğü sanılır darağacında sallananlar ?
Ki onların avazıdır hala gökyüzümüzde çınlayan !
Ey insanoğlu, nedir bu bedbahtlık, bu bıkkınlık !
Sen yaşadığını mı sanıyorsun ?
Böyle tutsak ?
Böyle darmadağın ?

Müsadenizle

22 Ocak 2012 2-3 dakika 58 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar