Sessiz Sokaklar

Bence yalnız kalmak isteyen, sessiz sokakları seçsin. O daha müsait böyle şeylere. Çünkü, birbirine karışmış duyguları ancak o anlar. Aradan üç saat bilemedin beş saat geçer ama, yine de yardımcı olur sana. Hatta kesin yardımcı olur. Böyle iyilikleri çoktur sessiz sokakların. Gürültülü seslerden uzaklaşmak isteyenlere, kapısını her daim açar. Malum, insanoğlu azıcık kafasını dinlendirmek için rotasını buraya çevirir. Ne şekilde üzgün olursa olsun, biraz bu caddelerde yürüdükten sonra aklını başına toplar ve sevinmiş bir çocuk gibi ayrılır oradan.

İyi ki dili yok sessiz sokakların. Yoksa sitem edip dururlardı. Niye mi ? Niye olacak, vaktimizi az geçiriyoruz da ondan. Derdimizi, sıkıntımızı paylaşıyoruz oturduğumuz bir bankta, ondan sonra da teselliyi bulunca uzaklaşıyoruz hemen. Yahu bir dur bakalım, onun da bir teselliye ihtiyacı vardır. Onun da bir derdi vardır. Sadece işimiz düşünce mi arıyoruz ? Aslında öyle olmaması lazım değil mi ? İşimiz düşmeden de ara ara uğramalıyız yanına. Ne kadar da in cin top oynasa, ne kadar da gecenin karanlığı üstüne çökse fark etmez.


Cıvıl cıvıl öten kuşlara buradan sesleniyorum. Gelin biraz da bu yerlerde ötün, bu yerlerde uçun. Korkmayın sakın kimseler yok diye. Sizin olduğunuz yerde, çocuklar da olur, yaşlılar da olur, rüzgar da olur, ağaçlar da olur . 

18 Ağustos 2023 1-2 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (3)
  • 8 ay önce

    Günün seçilen deneme yazım için edebiyatla sitesine teşekkür ederim.

  • 8 ay önce

    Sokaklar zama zaman sessiz zaman zaman capcanlı... Kimi zaman kalabalıklar içinde sessizdir insan kimi zamanda tek kişi çığlık çığlığa yaşar hayatı... Sokaklarında bir ruhu vardır unutmamalı gördüğü geçirdiği hüzünler mutluluklar vardır... kutlarım içtenlikle kardeşimi...