Sevgi Ne Demek Sizce

Bir bedeni mi sevmektir sadece sevgi?
Sevgi sadece çok güzel bir bayana aşık mı olmaktır yoksa yakışıklı bir erkeğe bağlanmak mıdır sevgi?
Sevgi bence bu kadar yüzeysel olmamalıdır. Sevgi çok geniş bir kavramdır.
Sevgi bir kişinin sevgisiyle sınırlı değildir.
Sevgi bir kişiyi sevmek değildir, Sevgi; yaşamın içindekileri sevmektir, Sevgi insanları, insanlığı sevmektir, sevgi doğayı,canlıları sevmektir, sevgi yaradanı sevmektir, Sevgi yardımlaşmaktır, sevgi paylaşmaktır, sevgi güzellikleri sevmektir,sevgi görünüşü değil işleyişi sevmektir,sevgi bedeni değil ruhu sevmektir sevgi kısacası hayattır.
Sevgi demek seni seviyorum demek değildir. sevgi yürektendir, baglılıktır sevgi, sevgi bir kişin için degildir tüm yaşam içindir sevgi, sevgi bir kişiye baglanıp diğer yakınlarını unutmak degildir, sevgi bir kişinin mutluluğu için diğer insanları boşa saymak degildir. Sevgi bir bütündür.
Bence sevgi daha derin olmalıdır, yüzeysel olup taşmamalıdır,hep içinde birikmelidir.Kısacası sevgi sözcüklerle yaşanmamalıdır, gönülden yaşamalıdır.
İnsanı,hayvanı,çiçeği,böceği,denizi,nehiri,dağı,taşı,topragı, kısacası hayatı yaradanın o eşsizi dengesini bir kenara bırakıp tek kişiyle sınırlanamz sevgi.Önemli olan sevgiyi yaşatmaktır.Sevilen şeyler farklıda olsa sevmeyi yaşamak önemlidir.Kimi vapurda kulağında müzik dinlemeği, kimi gazete okumayı sever.Kısacası sevginin bir çok çeşidi vardır.Evimizde bir cansız eşyayı, yada bir kuşu severiz.Ama insan sevgisine gelince o bambaşka bir sevgidir.Gerek aşk gerek kardeş,arkadaş yada dost sevgisi yeri doldurulmayacak sevgidir.Tabi bu sınırlı ve seviyeli olunca daha bir anlam kazanır.Sevmek her zaman insanı mutlu eden bir duygudur.Yaşammımız boyunca sevip sevilmemiz gereklidir.Sevgisiz yaşanamaz.

Yüreğiniz sevgi, yüzünüz mutluluk dolup taşması dileklerimle...

14 Kasım 2011 1-2 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar