Sevgi ve Sevgili

Ne kadar tılsımlı bir kelime değilmi.Kim hak eder sevilmeyi ve kim sever düşünmeden hakettiğini yada etmediğini...

Nedir kaynağı sevginin nerdendir,harcanınca bitermi eksilirmi.Ya da sevmek bize bişey kaybettirirmi.

Çok anlamlı bir günün içindeyiz.sevgililer günü ve bugun ayrıca peygamber efendimizinde(S:A:V) doğum günene isabet etti.Sevgililerin en sevgilisine selam olsun.Selam olsun gönülden seven herkeze.Sevmenin anlamını bilsede bilmesede sevenlere selam olsun.Sevginin gücüne inananlara sevgi yolundan ayrılmayanlara selam olsun.Kalbimize bu sevgiyi veren rabbimize de sonsuz şükürler olsun.

O verdiki sevdik ve o sevgiyle erdik yine ona.Mecnun gibi, Yunus gibi, Mevlana gibi ayırmadık severken güzeli çirkini şeklen.Ayırmadık insanı renginden meşrebinden.Canlıyıda sevdik her türünden,cansızıda sevdik sebebinden.Yaratılan herşeyi yaratandan ötürü sevdik.Biz sevgiyi sevgiliden böyle öğrendik.

Tüm gayretimizde aslında hayatımız boyunca sevmek ve sevilmek için geçiyor...Kimi işini, kimi ailesini, kimi parayı ve şöhreti seviyor.Birşeyleri seviyor herkez az yada çok ve bunun için gayret ediyor.Kimi mecnun oluyor çöllerde kimi dağlar deliyor.Canını veriyor kimi cananı uğruna...

Yada yunus gibi seviyor cennetide cehennemide bi tarafa bırakıp sadece sevgiliye olan aşkını haykırarak.Belkide tüm sevgilerin gitmesi gereken noktayı işaret ediyor.Sevgi kaynagına dönünce anlam kazanıp, sonsuzlaşıyor.Derelerin ırmaklara,ırmakların denizlere karışması gibi belki..

Sevğimizi anlatırken nasıl sevildiğimizi düşünürmüyüz hiç.Mutlu da eder sevildiğimizi duymak özel hissederiz kendimizi değilmi.Değerliyizdir birisi için birde seviyorsak onu biz dahada bi güzeldir karşılık bulması sevgimizin.

ŞÖyle düşündümde biraz nekadar çok seviyor rabbimiz bizi...Önce milyarlarca spermin içinden seciyor ve cenneti vaddettiği annemizin içinde var ediyor..adım adım büyütüyor bizi ve besliyor en değerli besinlerle..sonra hayat veriyor hayatın içindede sevgiyi öğretiyor...Bir annenin evladına olan sevgisini gösteriyor.bir kadının bir erkeği yada bir erkeğin bir kadına olan sevgisini..O kadar değer veriyorki bize ve o kadar seviyorki; katından sesleniyor içimizden elçiler gönderiyor hatalaradan uzak duralım diye.bazen uyarıyor bazen müjdeler veriyor ayetleriyle..neden peki...
nedeni sadece ve sadece sevgi.Nasılki bir annen evladının saçının telinin incinmesine razı olmazsa allah yaratığınıda ateşe atmak istemez elbette..ÇÜnki çok seviyor ve en sevdikleriyle haberler gönderiyor...Değere değer katarak.Ve tüm bunları karşılıksız yapıyor.tek karşılığı sevgi...Onu sevmek sevgilerin en yücesİ ve onun sevdiklerini sevmek ne güzel bir sevgi.

Bence en büyük özgürlük en yüce sevginin içindedir.Severek ve isteyerek Allahımı,sevgili habibi Peygamberimi ve Rabbimin yarattığı herşeyi çok seviyorum.


SEVGİLİLER GÜNÜM VE SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

14 Şubat 2011 2-3 dakika 1 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar