Sevgiliye 1

Ey sevgili;

Gözlerim konuşur benim her gece. Bazen öyle duygulanır ki iki damla akıtmadan duramaz. Sigaramla dosttur onlar. İkisinde de sen varsındır. Biri simanı anımsatır kalbime diğerinin her çekiminde seni çeker aslında ciğerlerim. Bir damla daha akar sonra gözlerimden; bir nefes daha çekilir sigaramdan. Ve susar yüreğim.

Her geçen gece ortak düşmanıdır ikisinin. Pencerem buluşma mekânı sayılır. Fon müzik verir bağlamamın teliyle mızrabı. Efkârlanılır.

Bir 'of 'derler ikisi birden. Sarılmak için çaba gösterirler. İkisinin ortak aşkısın ama onlar sana kavuşmayı beklerken kader arkadaşlığı kurmuşlardır. Bazen öyle bir an gelir ki yaşam nefrete doğru yol alır. Sadece gözüm konuşur, sigaramsa susmaktan yana hakkını kullanır tükenmekteyken. Bir kez daha lanet edilir sonra sensizliğe. Ve noktayı yine gün doğmakla koyar. Kafa dağıtırlar geceye kadar bir nebze.

Hep bir umut hep bir bekleyiş vardır ikisinde de. Kimi zaman dayanamaz ilk yakılan sigara ikincisine devreder nöbeti. Hep böyle geçer sensizliğin günleri. Peki ya gözler. Onlar daha da dayanıklıdır. Yorulmak bilmezler. Kapansalar bile yine amaçlarından şaşmazlar. Senin düşünü görmek için mola verirler belki. Ama dedim ya hep sen hep sensin istedikleri.

Tek tek kapatılırken çevrede ki evlerin ışıkları bizimkiler nöbete devam eder. Yakılan mum aydınlatır bizim evde geceyi. Duman kokar odamın her yeri. Yaşlar akar damla damla yanaklarımdan. Yokluğun haram eder alınan her nefesi. İçtiğim su boğazımı kuruturken, ağzıma aldığım her lokma zehir gelir sanki.


22.04.2010

22 Nisan 2010 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    EyvAllah yüreğine sağlık güzeldi.

    ''Ne zaman bir şiir yazsam sevgiliye diye not düşüyorum''

    Kaptan...