Sevgiye mi Acaba

Hani derler ya ne düşünüyorsun gemilerin mi ? Battı. Benim gemilerim çoktan battı. Hani var olan mutlaka olan hayali gemilerim .Kendimi ıssız bir adada yapayalnız gibi
Hissediyorum .Yüzmek istediğim yer ufukta .Üstelik yüzme de bilmiyorum. Bilsem o ufukta yüzeceğim . Ne adanın ıssızlığı korkutuyor beni, ne acayip sesler. Bir taşın üstüne oturmuş seyrediyorum etrafımı . Ne zehirli yılanlar korkutuyor beni, ne böcekler. Bazen seyretmiyorum bile , hani bir deyim vardır ?Bana dokunmayan yılan bin yaşasın ?diye ben ekliyorum . Bin bir yaşasın.
Ama dokundukların da dokunmaya katlıkların da ,en kuvvetli zehirlerini bile suya çevireceğimi onları lime lime edeceğimi biliyorum .sanki onlarda biliyorlar . En güçlü yaratıklardan bile güçlü olduğumu. Ondan yaklaşmıyorlar bana hissediyorum . Fesat dolu bakışları kaçamak . Haklarını inkar etmem onlar beni böyle güçlü yaptı. Haksızlıkları,çarpıklıkları ,cahillikleriyle dahası sevgisizlikleriyle.
En kötüsü onlara değil başkalarını kendi kendilerini sevmelerini öğretmeye imkan yok kendini sevmeyen nasıl sever başkalarını.
Tek tesellim onlara benzemediğim ve de asla benzemeyeceğim . Fakat bakıyorum da ben değişmişim kendime de benzemiyorum. Bir şey var değişmemiş bir şey var içimde sakladığım yerini unuttuğum. Kızmıyorum bile onlara seyrediyorum . Bakıyorum oyunculara hepsi Oscarlık .Şaşırdıkları bir gerçeklilikle oynuyorlar oyunlarını, kime sorsan memnun değil rolünden .Ben bu rolde oynamak istemezdim diyorlar hepsi. Değiştirmek isteyecek kadar güçlü değiller , ya da kanıksamışlar bir şeyleri , karıştırmışlar hepsinin en büyük mutlulukları hoşnutsuzluk.
Tek bildiğim bir şey var bir şeye susuzluk............. Sevgiye mi acaba ?

10 Kasım 2011 1-2 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 12 yıl önce

    Güzeldi, sizi tebrik ederim yalnız, sanırım yayınlanması için acele etmişsiniz. Yayınlamadan önce tekrar gözden geçirip, yanlış veya eksik noktalama işaretlerini düzeltirseniz çok daha anlaşılması kolay olacak. Okurken anlamakta zorlanıyor insan, bu yanlışlar nedeniyle...

  • 12 yıl önce

    Sonuçta okumuşsunuz,yorum yapma nezaketini göstermişsiniz.Teşekkür ederim.Vurgulamak istediğiniz yüklemsiz cümlerse benim.Yazım tarzım bu.İlk bakışta yadırganabilir.Belki noktalama işaretlerin de eksikler olabilir. Bazı noktalama işaretlerin yazının anlamını değiştirir çekingenliği diyelim.