Seyrek Dayanışma Noktaları

Herkese sığınak olamazdı ya bu fikirler, günün birinde en güzel kompozisyonu yazan talebe tarafından yok edilecekti. Çoğumuzun kafasında soru işaretleri bırakan değerlendirmelerin katkısıyla kısa sürede silindi tüm izleri.Kavramların değişikliğe uğramasıyla yerini başka ideolojilere bıraktı.Her kesimden takdir edilmenin kolay olmadığını ispatladı aynı zamanda.

Şu sıralar her temsile dair bir zıtlaşma çıkıyor,önlemek zor,biraz da uzaklaşmak için buna katlanıyorum, ama yine de unuttuğum şeyler çoğalıyor giderek.Sıkı süreçlerden geçerek bugünlere gelmiş olanlarla karşılaştığımda ,bir kurtarıcıya gerek olup olmadığını tartışıyoruz bu aralar. Özellikle yan sokaklardan yükselen seslere karşı birlik olmamız ne kadar gururlu olduğumuzun göstergesi.

Büyük darbelere karşı direnç kazanmayı da öğretir zamanla,doğallıkla kaçacak yer bulamadığımız anlarda karşımıza çıkan fırsatlar.Geceleri evlerine dönerken huzursuz oluyorsa insanlar,bu anlamsızlığı yok etmek için her şey yapılmalıdır.Zararların telafi edildiğini çok görmesek bile, bu acıyı çoğu gün yaşamak yerine en kısa sürede en etkili yöntemlerle kesmemiz gerekir.

Hatırlamak istemediğimiz yalanlara geri dönecek olursak, farklı fikirde olan insanlara karşı daha yapıcı olmamız gerektiğini ve her durumda onlarla barış içinde yaşamanın mutlaklığını anlayabiliriz. Herkesin aynı fikirde olması rezalet yaratır sonunda, farklılıklara yüz dönüp yok sayarsak savunmasızlığın kanıtını içimizde çıkarabiliriz o zaman. Her güne mutlu başlamak için hep hazırlıklı olmalı ve başlangıçtan sona kadar devam etmeliyiz dayanışma içinde olmaya.

26 Haziran 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar