Sıcak Havalar Başladı

Sıcak Havalar Başladı

Yahu arkadaş gelirken bari bir soğuk kola, dondurma felan alsaydın. İçim öyle bir yandı ki. Tamam artık, bundan sonra sıcak havalar başladı. Daha durulmaz fazla dışarda. Güneş iyice kendini göstermeye başladı. Ağaçların vurmuş olduğu gölgelerin izini dahi silmeye başladı. İki gün önce o serin esen rüzgar, sanki bir müddet izine ayrılmış gibi ortalıktan kayboldu. Ağaçların yaprakları hiç kımıldamıyor. Kediler, köpekler susamış olsa gerek hep dillerini çıkartarak dolaşıyorlar. Alınlar hep terli dört, beş adım atınca.  Biz neyse ne de, olan kronik hastalıklı amcalara, teyzelere oluyor. Allah göstermesin, ani bir kalp krizine neden olabilir bu sıcak hava. Ne diyelim, Allah yardımcıları olsun. Asla mümkün olmadığı sürece dışarıya çıkmasınlar bari. 

Şu dondurmaları getirmedin hala. Yiyip de içimiz ferahlasın yahu. Çocuklar, bulamadınız mı vantilatörü ? Kim bilir nereye koydular ? Evi karış karış arayacağım bakın. Haa bahçe ne oldu bahçe ? Biberler, domatesler, üzümler kurumuşlardır. Şimdi olmaz da akşamın serinliğinde sulayayım onları. Tabi ki akşam da hava serinlerse, rüzgarlı olursa. 

Ne güzel havalar hafif yağmurlu, parçalı bulutlu geçiyordu. İklimler değişti diyorduk hep. Yine mübarek güneş yaptı yapacağını. Kavurdu ortalığı. Sanki bugün daha da mı sıcak ne ? Hafta sonu gezmelere gidenler gitsin şimdi bakalım. Şimdi deniz geliyor aklıma benim ama deniz bile ısınmıştır belki. Hem ben yüzme bilmiyorum ki... Balkonda beş dakika oturamadım. Neyse biraz şuracıkta uzanıp kestireyim de akşama doğru bizim sefa tepesine doğru çıkayım. 

23 Temmuz 2022 1-2 dakika 87 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar