Son Dakika Savaş Tamtamları

Haberle başlayalım putin "Türkiye teröre kamyonla silah dağıtıyor" demiş. Aynasında düşman görmeye bu kadar alışık bir ajan, dünyaya gelmemiştir. Ajan kelimesinin sadece eczacılıkta olumlu bir karşılığı var, o da insanı yaşatmak için gerekli müdehaleyi yapan ilaç olarak tanımlanır.

Siyasette, askeriyede, küresel dengelerde bu sözün ettikleri ortadadır. Bugün batı ya da sol basın aramayacağım düşman olmak için, zira bugünlerde aynasına bakıp savaş tamtamları gördüğüm sağ basının midesine çalışacağım. Bunlar hokkadan bazlılar ve bir tepkime denkleştirme olayında katavizör olmaya yeltenmişler. putinin savlarını müjdeler gibi duyuran bu tontişleri mi okudum yıllar yılı. Bi sittin sene çekmeliyim bunlara, taki adam oldukları çağ gelene kadar.

Bir ülke savaşa sürükleyip memleket edebiyatına durmak ne kadar ağlak şıklığında bir tavır değil mi? Kumara karşı olup, ülkeyi bir iddia uğruna ortaya koyacak kadar beygir yarışçısı bunlar. İddia evet o iddia kazanandan dostunu kaybedenden dosta güvenini alan iddia hatırladık değil mi cahil bilirimlerimizi. Hadi tutuşun ladesinizle, bakalım neyinizi kaybedeceksiniz bu uğurda.

Doğruyu doğurandır eller.

Herkesin doğrulardan gelip geçtiği günlerdeyiz. Dayatmalarla kuşatıldık, sosyali, siyasisi, askeri, terörü, insani her ne ararsanı da ekleyince ortaya bir karışık çıkıyor kendince. Doğru durunca kabahat, durmazsak hepten kabahat. İşin içinden çıkamayanlar, vicdana da kulak vermeyince, alın size başkasının belası kendisini her köşenize yazsın.

Elinin uzağını başkasından istememiş peygamber, hatıra getiren olursa başka. Şimdi eli tembele bakalım ne istiyor. Faizler yükselsin, insanlar Sur'a insin (O, SUR sana insin), terör marabasıyım yevmiyem verilsin, beğenmediğim insanlar oy versin, attığım çöpler temizlensin, ödeyemediğim krediler ödensin, göçmen meselesi çözülsün, ruslara haddi bildirilsin, amerika harem oğlanı ilan edilsin, falan felan.

Herkes topunu taçtan getirecek beklerinde. Kıyametimizi çağırdığımızın ne kadar farkındayız acaba, zira insan içinden çıkamaz ise kıyamet kopacak YARADAN bakacak "Ahretlik dünyandan ne getirdin?" davalarına, ya da biz ateşimizi körüklemeye devam edeceğiz o kıyamete kadar.

Kendimi de koyarak işin içine, iyiliği tavsiye ederek, tasfiye etmeyelim, onun için çalışalım. Kıyam'ın affında; ölünceye kadar çalışmanın duacısı olmamız, dileğimle. Zira çalışmak; muhtaç etmediği gibi, oynaşlardan da uzak tutar.

O kapılar; ne talibe, ne galibe, mutalibe açılır.

05 Mart 2016 2-3 dakika 14 denemesi var.
Yorumlar