Son Nefesimde Bile Olsa Gel Bana

Neden gelmedin?. Sana karşı bir kırgınlığım yok. Uykum geldiğimde hadi yatağımıza gidelim dediğin sabah dudağına bandırıp ağzımı sonra herşeye Pollayannacı bakışım bunlar bana yaptığın iyilikler. O kadar cesaretin varsa gitme. Annem soruyordu geçenlerde şu nikahı ne zaman kıyacaksınız bak yaşınız otuz beş oldu hala umrunuzda değilim. Teselli etmeye kalkınca bu sözlere inanmıyorum ikinizde çocuğun kıymetini bilmiyorsunuz sözleriyle yine her zamanki dalgınlığıyla telefonu kapattı.
Bu yaz çok sıcak geçecek diye bir haber okudum gazetelerin dibine düşülmüş bir notta. Ben sensizliğin tasasını çekerken sanıyor musun gecelerin kısalığı hasretini bitirecek?. Sokakda görsen tanımayacaksın artık. Pencereme konan bir kuş gibi ürkmüş gibisin. Canını acıttıysam canım yansın kasıt arama.
Zaten son okuduğum romandan mıdır bilmem dilimden ayrılık şarkıları eksik olmuyor. İşte o an aman tanrım diyorum bu bir işaret mi diye yiyip bitiriyor kahpe bir şüphe. Senin yemeklerini özledim, sofrayı kurmanı, afiyet olsun demeni. Tanrıya bize verdiklerinden dolayı ettiğin duayı. Of ammada çokmuş bendeki hatıraların. Misket saklar gibi kimse görmesin diye eve gizlice giriyorum bilmem kuşlardan duyuyor musun?
Yarın akşam televizyonda bizim buraların belgeselesini gösterecekler. Trt' nin bu kıyağının tadını birlikte çıkartmak isterdim. Seni ilk gördüğüm yer, ilk öptüğüm zeytinlik, Allah korkusundan sadece sarılmayla yetinerek evlilik hayallerimiz say say biter mi?. Şimdi seyrederken bendeki halini kime seviyorum diyeceğim ve canım sadece saçının kokusunu içime çekmek isterse elbiselerin mi anlayacak beni?
Üç gün önce işten çıkardılar haberini aldın mı yoksa? Gölgeme bile söylemedim bunu. Ama bilirsin çalışkan biriyim evimi ekmeksiz bırakmam. Herşey yoluna girecek, ama sen beni bırakma. Güzel günler yakın biz uzağız sadece. Ne yani emeğimin çalınmasına göz mü yumsaydım bilirsin kıl kadar haksızlığa tahammül edemem.
Nerdesin? Cep telefonu hiç kullanmadın ki özgürlüğün elinden alınıyormuş gibi sıkıntı veriyordu onu taşımak sürekli üzerinde. Sadece dualarım var ümit ettğim. Sağlığından şüphe duymuyorum kendine yaratılan ilk kadın gibi değer verirsin. Kimseyle paylaşmazsın kolay kolay yalnızlığını. Bana da nasip oldu senin sevgilin olmak. Yetmez ama evet yaşadıklarımıza müteşekkirim.
O zaman şöyle yapalım sen geleceğini bir şekilde haber ver, ben kalan ömrümü kimseye pay etmeyeyim. Anlamışsındır bundan kuşkum yok seni unutmanın lügatımda yazmadığını. Seni seviyorum derken beni sev diye çırpınışlarım daha önce hiç olmadı. Ne olur bundan sonra olmasın. Son nefesimde bile olsa gel bana.

12 Ekim 2012 2-3 dakika 35 denemesi var.
Yorumlar