Sosyal Medya Arkadaşlarıma Teşekkürler

Hayatın bir çok yönü sosyal medyaya doğru şekilde yansıtılmaz, yansıtılmak istenmez!..



Genel anlamda bakıldığında en çok paylaşılanlar; mutluluk, sevinç, güzel anlardır. Sanki az olan daha çok paylaşılıyor, çok olan ise daha fazla gizlenmek isteniyor, paylaşılmıyor!.. Belki de paylaşılmak istenmiyor!..



Neden?.. İşin doğasında mı var?... Böğle olması mı gerekiyor?.. Belki de doğru olan, doğru olması gereken bu?..



Hani, lokantalardaki yazı gibi; "Memnuniyetinizi dostlarınıza, şikayetinizi bize bildirin!.." gibi bir durum mu söz konusu?..



Sonuç her ne olursa olsun verilere bakıldığında, sosyal medyada kederli, mutsuz anlar, karamsarlıklar, pişmanlıklar, başarısızlıklar..vs yok denecek kadar azdır!.. Varsa bile inceden bir sitem, kinaye ve çeşitli şifre yüklü paylaşımların arasından ayıklamanız gerekir!.. Ciddi ciddi uzmanlık, kriptoloji bilgisine de sahip olmanız gerekebilir!..



Bu konu neden beni dürttü?.. Neden yazma gereğini hissettim?.. Ben de onlar gibi, dostlarım, arkadaş listemdekiler gibi değil miyim sanki?.. Elbette sosyal medyadaki Dursun ile iş yerindeki, evdeki Dursun hiç de benzer değil!.. Elbette burası bir günah çıkartma, arınma yeri olmadığı gibi; haddim de değil arındırma işlemini başlatmaya!..



Zaten, neyin gerçek neyin sanal olduğunun girift olduğu bu dönemde böylesine bir yazı da saçmalamaktan öteye gitmeyecek!.. Faydalı bir yazı olduğu kanaatinde de değilim!..



Bu Pazar günü de işteyim, çalışıyorum. Süperinden sayısalına, şans topundan, on numarasına, iddiasından bilmem nesine kaptırmışım, yüklemişim hayallerimi bir mucizenin rüzgarına, denyo müşterileri bekleme halindeyim!.. Ajanslarda okuduğum her haber, görsel medyada izlediğim her görüntü midemi bulandırıyor!..



İyi ki avutuyorsunuz beni sosyal medya dostlarım, arkadaşlarım bu harika paylaşımlarınızla... Ben de sizdenim, sizlerdenim!.. İyi ki varsınız..



Gününüz bir öncekinden daha iyi, daha güzel ve oldukça da bilgece geçecek bundan şüphem yok!.. Eminim!..



Ne ben sizi ne de siz beni hiç ama hiç şaşırtmayın olur mu?..



Amel Defteri/

07 Eylül 2014 1-2 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (3)
  • 9 yıl önce

    Sosyal Medya insanlar arasında ki ilişkiler tek düzeliğe indiriyor ve tabi yalan mekanizması göz ardı edilmesin. Kendini erkek olup kadın tanıtanlar, kadın olup erkek tanıtanlar ve bir dolu aymazlık. Yerine göre Sosyal Medya hızlı ve olumlu olsa da, olumsuz tarafları da çok. Dikkatli olmak lazım. İlkokul mezunu olup kendisine profesör, doçent payesi verenler ya da farklı mesleklerde gösterenler buna benzer bir dolu saçmalık ve yanıltma. Gerekli ve yerinde bir yazı kutlarım Dursun bey içtenlikle...👍

  • 9 yıl önce

    Teşekkürler Ahmet bey..:-)Bu bahsettiğiniz ilginç bir çok olayları sosyal medyadan okuyor,takip ediyoruz.. Kim , kim belli değil!.. Şaşırdığım bir çok olaydan birini aktarayım. Facebook'da geçenlerde bir arkadaşım babasının ölüm haberini yazıyor. Baktım arkadaş listesine yaklaşık ikiyüzün (değişmediyse)üzerinde arkadaşı var ve bu ölüm haberini beğenenlerin sayısı yetmişin üzerinde,yazının altına yazılan taziye mesajı yirmiye yakın.Düşünmeden edemedim. "Yahu, yetmişin üzerindeki kişi beğeni yapmış,yiminin üzerinde taziye yazılmış.Demek ki adamcağızın ölümüne mi sevinilmiş yoksa yazılan ölüm haberi mi çok güzel ifade edilmiş?.." diye.. Böylesine paradoks bir durum!.. Daha benzerleri, niceleri var.. Buraya yazılan "Deneme" yazılarına da bakınca kendimden şüphe ettiğim zamanlar çok olmuştur..Ya çok girift,sırlarla dolu yada inanılmayacak derecede bilgi(!) yüklü.. İnsan,"Yahu, bu kadar gizem veya küpler üzeri küpler dolusu bilgi birikimi var bari şunun bir de şiirlerine veya öykükerine de bakayım bir .." diyor..Sanki iki,üç farklı kişi görebiliyor insan..Neyse..Bunu da başka bir güne aktarmak dileği ile.. Selam ve saygılarımla..

  • 9 yıl önce

    "Seçki Kurulu" na teşekkür ederim..:-) Sağ olun , var olun..