Şşş Kendi Kapının Önünü Temizle

Şşş Kendi Kapının Önünü Temizle

Soğuk -sıcak ara sıcak - kahvaltılık- kapiçüno- kahve - neskafe - sütlü -sütsüz- kafeinli- kafeinsiz .... Başlık mı ? Yazıya mı ? Hayata mı? Kendimize mi bir başlık? 

Merhaba , 

Güler yüzlü hatta her sabah günaydın güneşe diyen her uyanırken içine derinnn bir şekilde nefesiyle uyanan tüm arkadaşlara merhaba ...

Bugünlerde bir büyük fotoğraftır gidiyor. Yok mu diyorsunuz olmaz mı var tabii ki de aslında hayatımıza giren bizi bizimle kontrol altına alan o büyük güçten de bahsedeceğim sizlere. 

O güç öyle bir güç ki hayatımıza kaderden daha çok yön veren bizi hem güldüren hem ağlatan bizi içten içe kemiren bizi doğru yoldan ayırıp da yanlış yollara sürükleyen bizden başkası değildir. 

Kendi kendimizi zırvalarla dışarıdan dinlediğimiz konuşmalar ile bir öyle bir böyle dalgalı denizde sandal misali çalkalanarak gittiğimiz kayık da birilerinin birilerinin arkasından iş çevirmesini gördükçe ve hatta bir birlerinin arkasından konuşur iken can ciğer kuzu sarmaları olmalarını gördükçe midemi bulandırıyor.

Ortalık almış başını gidiyor. Arkadaş bile sattığı dönemdeyiz. Aman dikkat kimseye güvenme ..Bu hayattaki en büyük fotoğraf sensin. Kime ne !

Değişikliğe hazır ol demiş bir arkadaşım, diğeri de satmış beni kaç kişiye kafasından şizofrenik yazılar dizimlemiş. Kızım okuldan mustarip, kredilerden daha çalışmadan borçlu , emekli olan arkadaşlarım maaş artışından gözleri yollarda kaldı . Z kuşakları yurtdışı hayaliyle yanıp kavruluyorlar, İş arayanlar masa başı görevi bekliyor. İşçi arayanlarda yaş sınırlaması var. Ana temel yiyecekler el yakıyor. Yazsan bir dert azmasan bir dert. Basın basına eleştiri bile yapsa niye eleştirdin deniliyor. Yan ile yandaş deniliyor. Tarım bitik, su azalıyor. Yangınlar var. Biter bitmez oteller dikiliyor. 

Kadınlar öldürülüyor , çocuklara taciz tecavüz oluyor. Suçlular salınıyor. Yaz yaz bitmiyor kısacası.. Sonuç yok sonuç falan ... Birileri tv'ye çıkıp cin çağırıyor birileri büyü bozuyor. birileri uzaylılar diyor bir diğerleri uyanış diyor. 

İnsanlık ölüyor, deliriyor , yok oluyor yok.

Hala büyük fotoğraf diyenler daha bitmedi. Din örf adet çalkalanıyor. Misafirler geliyor. gitmiyor. Hatta topraklarınız üstünde hak talep ediyor. Irkçılık artıyor. Gülen yüzler ağlıyor. Zaman daralıyor. Sonuç yok sonuç falan ...

İnsaniyet namına hiç bir şey kalmadı. Hala büyük fotoğraf mı diyorsunuz ! Büyük fotoğraf sizsiniz. Büyük fotoğraf olarak ilk kendinizden başlayın düzeltmeye.. İlk kendinize çeki düzen verin. İlk kendi kapınızın önünü temizleyin. İlk ben deyin . Sırayla her şey düzelir merak etmeyin . 




23 Haziran 2022 2-3 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (4)
  • 22 ay önce

    Güne düşen değerli seçkiyi kutlarım. Nicelerine Ebru hanım,saygımla...

  • 22 ay önce

    Çok doğru değişime insan önce kendinden başlamalı ki bireyden topluma yükselsin bu dalga Kutlarım Ebru hanım