Strese Girmemenin Yolları

Strese Girmemenin Yolları

Hani yola özel arabanla giderken derler ya ' Sakın o yola girme, trafik var. Eğer girersen çıkamazsın bir daha' diye.  Ben de kendime kendime düşündüm, hatta söylendim bile. Yaşarken aklıma ' Sakın strese girme, bunalım var. Eğer girersen çıkamazsın bir daha'

Hani trafikte bekliyoruz ya saatlerdir, bıkkınlık gelir insana. Bir benzetme yapacak olursam bu duruma, bunu düşündüm ben. Hep bir keşke sözleri durağında beklemenin ne kadar hüzünlere boğulacağının bir ifadesi değil midir ? Amaan aldırmayın siz, keşke bu böyle olsaydı, keşke bu böyle olmasaydı muhabbetleri yaptığımız müddetçe kendimizi yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Fazla takılmamak gerek inanın. Boş verin, olduğu kadar olsun artık. Gücünüzün yettiği an vardır, yetmediği an vardır. Değiştiremezsiniz bazı şeyleri. Hem trafikte ceza kesilir. Bu stres, size ceza kesmeden geri adım atmaz. Cezaları ödememek istiyorsanız, etrafa bolca tebessüm edin. Zararı dokunmayacak kadar şakalaşmaya devam edin. Daima pozitif düşünün. Kendinizi huzurlu hissedeceğiniz ortamlarda bulunun. Çocuklarınızla parka gidip onlarla siz de oynayın. Hani bunalım felan demiştim ya, zerresi bile kalmaz o zaman içinizde. Kurtulmuş olursunuz. Haa bir de unutmadan bunu da diyeyim. Bir de Allah'a tam inanıyorsan, O'ndan başka yardım istenilecek birisinin bulunmadığını biliyorsan mesele yok o zaman. Allah, sevdiği kulunu darda bırakmaz. Sıkıntılı haldeyken bir anda feraha kavuşturur. 

O yüzden bazı insanlar stres atmak için sigara içerler. Alışveriş ederler. Uzun bir yürüyüş yaparlar vs. Yanlış anlaşılmasın, sigara içmek, stresi atıyor dense de, daha çok strese sokuyor. Buna inanmıyorum. Sağlığı tehlikeye düşürmekten başka bir işe yaradığı yok. Yine yanlış anlaşılmasın burada; benim, sigara içenlere lafım yok zaten. Kendi kararları sonuçta. En başta alışılmasaydı bu illete diyeceğim ama alışılıyor sonuçta. Neyse konuyu dağıtmayalım. Nerede kalmıştık ? Kendi kendine niye dert üretiyorsun ki ? Bazen vurdum duymaz ol gitsin hayatta.


07 Temmuz 2023 1-2 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar