Suçlu Kim Hakkımızı Kimden Alacağız

Aslında bu yazıyı yazmak istemiyordum, üzerinden kısa bir zaman geçti, ama bir yerde yazmak paylaşmak da lazım ki benzer olaylar başına gelen insanlarda bilgi sahibi olsunlar. Kulağımıza gelen duyumlara göre birçok emeklinin de başından geçmiş.

Annemiz ve rahmetli babamız Bağ Kur emeklisiydiler. Babam rahmetli olalı 20 seneden fazla bir zaman oldu. Babamın emekli maaşını da yasa gereği ve tabi hakkı olarak, kesintilerle annem almaya başladı, yirmi seneye yakında alır helalinden yemeye çalışır, kendi de aynı kurumdan emekli, gül gibi geçinip gider. Her zaman da devleti ''Allah devlete zeval vermesin.'' diye dualarına ekler...

Bundan bir müddet önce aşağı yukarı iki buçuk sene kadar önce, anneme emekli maaşı aldığı kurumdan bir yazı ''Emekli maaşlarınızda size fazla ödeme yapılmış bu parayı taksitle geri ödemeniz gerekir.'' yaklaşık böyle bir resmi yazı.

SSK ve Bağ Kur da çalışan arkadaşlarımızda var, onlara da danıştık, bu para illaki ödenecek. Ancak garip olan şu ki annem maaş kartlarını makineye sokup da o an da bakiye ne görünüyorsa rahmetli babamın ve kendinin kartından almış, helalinden yemiş. Yani ortada sahtekarlık diye bir şey yok. Dava açsak, kazanamazsınız bu davayı, karşınızda devlet var, dediler. Biz de ''Şeriatın kestiği parmak acımaz.'' deyip yaramıza tuz basarak yaklaşık on beş yirmi milyar lira tutan bir meblağı annemin her iki maaşından da kestirerek yirmi ay gibi bir zamanda geri ödedik.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Bu hatayı ki olabilir, bir şekilde anneme fazla para da ödenmiştir belki, ancak o hesap hatasını kim yapmışsa, bunun bedelini onun ödemesi gerekmez mi? Ne istiyorsunuz emeklilerden? Derdiniz nedir? Emeklilerde bu devletin vatandaşı değil mi? Yeri gelir devlete baba deriz, yeri gelir devlet ana deriz, böyle mi olmalı? Emeklinin zaten sesi çıkmaz, emekli insan yasadışı olaylara karışmaz, devletine isyan etmez, Molotofkokteyli atmaz iş yerlerine, yürüyüş yapmaz, askere polise silah sıkmaz, üç kuruş maaşıyla hayat tutunmaya çalışır ve şükreder, emekli insan gereksiz insan, diye de düşünenler varsa, onlara da yazıklar olsun. Mahkeme-i Kübra'da hepsinin bir hesabının olduğunu unutmasınlar bazıları... Sürçülisan ettikse af ola... Hepinize en derin sevgi ve saygılar...

21 Mart 2021 2-3 dakika 1375 denemesi var.
Yorumlar