Suçlu Kurban Yaratımı

Yeryüzü kiminse ,yansıttığı görüşlerin etkisi de canlı kalmasına göre değişir. Suçlunun kurbana dönüşüm süreci ,sonuçların beklenmedik oluşuna göre çeşitleniyor.Hatırı sayılır bir üne kavuşmuş olmak hoşgörü sahibi olmayı gerektirmez, bu yargıların heyecanına yenik düşmemek için ince bir zeka gerekir.Mucizelerin günlük hayatta pek gerçekleşmemesinin nedeni bu, emanet edilen tüm gereksizlikler önem taşımaya başladığında, büyük resmin sırrını çözmek için daha çok bilime yüklendi insanlar.

Doğrulukları yetiştirmenin sebebini bilgilerin dışında açıklamak gerçekten çok zor,hemen kestirip atıyor insanlar üzerinde durulmadığı için, yanılmanın öğreticiliği kendini gösteriyor en sonunda, tahammül edilemeyecek kadar ahlak dışı yaşamın incelenmesi ,kötülüklerin hızlıca el değiştirdiği günümüzde, önemini kaybetmeden duruyor.Ruhun yansıttığı dışsallıktan çıkıp kendi içine yöneldiği zaman insan, gerçekten yaşamayı öğrenmiş olacak.

Günah çıkarma törenlerini savunmasızlıklara bağlamak doğru bir yaklaşım değil,evet bu rahatlatıcı bir fikir olarak gelebilir ama altında başka seçilmişlikler gizli.İtiraf edince olaylar geriye dönmüyor, ortaya dökülen bilgileri toplayıp yeni üretim süreçleri yaratmak hiç zor değil,gerçek kişiliklerden tüketilmiş ömürler sağlanmasını gerektirecek okuma bilgisi ,insanın aklına göre çiziliyor.Bayağı iyileşmiş durumda olan akıl sağlının bir kez daha üstün çıkması ,arınma yöntemlerinin bir kısmının da olsa işe yaradığını gösteriyor.

Alaycı tavırların tesellisini belirtilen ilkeler dışında aramak en doğal davranışı insanın.Satılık boş arsalarda gömülü duran ama kimsenin yerini bilemediği paha biçilemezliklerden,günahlarını odalarından dışarı sarkıtan kişilerden bahsediyorum, kınanmış tavırlara kulak asmayan ,en cani kalbin bile yumuşayacağı günler çok uzakta değil. Yaşanan olayların kolayca unutulacağını bilmek üzücü olsa da, dünyanın bitiş tarihine uygun hazırlanmak güzel bir davranış.

03 Haziran 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar