Susmak Üzerine İç Konuşmalar

Susmak Üzerine İç Konuşmalar

Hiç konuşmadım,hiç umursamadım geçtiğim zamanın gerçekliğini.Sanki söyleyecek hiçbir lafım yokmuş gibi kendimi kandırdım hep.Neymiş bu geçmişlik , ne varmış ki orada?
Niye kafam hep oraya gidermiş , eksik olan neymiş Allah aşkına?!
Bıraksana olduğu gibi , biriken ne varsa kalsın arkanda..
Arkanda bırak ve git.Ne diye geçmişin tuğlalarından duvar örersin kendine, sanki o duvarları tırmanmak maharetmiş gibi , aldanma..

Kendimi tebrik ettim.Kendime teşekkür ettim.Sonra da sustum. Sustum dedim. Sonra gerçekten sustun mu diye sordum . Cevap verdim. Susmuş sayılmazsın.O zaman nedir susmak , tanımla.
Sussana , haydi sus. Kendine sus . Denesene,sus..
Duyduğun anda zihninde bir anlam ifade eden bir kelimeyi defalarca kez tekrar ettiğinde , o kelimenin anlamsızlığında boğulursun.Şimdi niye söyledim ki bunu bana , tam susacakken..
sus..sus..sus..sus..sus..sus..sus..sus..sus..sus...

Saat geçiyor, o geçtikçe bende geçiyorum.Yine geçmişe gidiyor kafam.Benden daha çok geçen birine geçmekten bahsediyorum , sen daha ne kadar geçtin ki diyor bana , susuyorum.
Erenler geliyor aklıma , geçmişliğin erdiği ulvi kimseler . Geçmeyi susmakta bulmuşlar mesela...
Konuşmamışlar , anlatmamışlar. Anlatmanın , şikayet etmek olduğunu düşünmüşler.Hikaye etmeyi sevmemişler , hikaye etmeye şikayet demişler.Susmanın hikmetini çözmüşler , çok konuşmak çok hata yaptırır insana diye düşünmüşler, yedi nefs kapısının yedisinde de susmuşlar.Elleri gönüllerinde , dillerinde zikir, cem bahçelerinde susmak ağacından geçmek meyvesini yemişler.Susmak istedim.
Bütün insanlar bir haftalığına sussa , hiç konuşmasa , ne olurdu acaba ? Savaşları bitirmenin yollarını arayanlar var , alın size bir çözüm işte ; susmak...

Ağlamak hariç , bu eylem susmaya dahil değil.Dahil olmayan farklı eylemlerde var ;gülmek,nefes almak gibi.Hepsinin sözlü olmayan konuşma dilinde anlamları derin,anlayana.
Bi' sus der gibisin , bende öyle diyorum kendime . Yok, olmuyor. Vesvese , garabet aldım başımı gidiyorum . Deniyorum,olmuyor.
Kısa cümlelerle geçiyorum..Bu cümlelerle söylediklerimin yüzde kaçını sustuğumu hesaplamak zor.Bedenimin sağ tarafı mutlak anlamda uyuşmuş durumda ,sol tarafıma dönüp susmayı istemeye devam etmeliyim.
Susmamı istiyorum..

13 Ocak 2018 2-3 dakika 18 denemesi var.
Yorumlar