Tarih Yok Sanırım

Olanaksızlıklarsa ,seni yaşamdan bezdiren,yeteneklerinden uğraşlarından eden ,şunu unutma ki kendi kendini sorguya çekmek gelirse aklına; tüm engelleri ,sana yararlı olmayan olasılıkları ,olanaksızlıkları hesapla göreceksin ; bir türlü denk gelmez hesabın hep sorarsın nerde oldu yanlışım.Bir türlü bulamazsın belki bulmak istemezsin .Bu yüzden lüzum görüyorum önce kendime sonra size hatırlatmayı.
Engeller ne denli güçlü olursa olsunlar sana karşı ; ne denli yıpranırsan yıpran sen yine güçlü. Senden hesapta bir türlü çıkmayan ,giden var ya o işte kendiliğinden verdiğin ,fakat veremem gereken , işte bu yüzden sen en suçlu.Kişiyi engeller yenemez kişi olmamışsa engellerle ortak ,yaşamının bir anında belki görülmüştür tek çıkar yol,bunu anlayışla karşılasak.
Anlayış güzel şeydir de verileni almak alabilir çok zaman. Hayat vurur engeller vurur pek yaman. Her ne uğraşta olursak olalım ,bezmişsek yaşamdan ,hayat bir çirkef gibi gözümüze nasılsa bizim davranışlarımız da buna sebep ,onun için güçlü olmaya bak.Bataklıklar kurur ,hiç olmazsa uğraşırsan pirinç tarlaları yeşerir.
Sonra şu var ,bitmez tükenmez güzellikler ,yine bak. Yaşam güzel ,sevmek güzel insanca yaşamak alınmaya kalkışılsa da yine en doğal hak.
Hayatta başarıya olaşmaktır hep dileğimiz ,istediğimiz bir uğraşta ,insana yararlıysa uğraşımız daha bir coşkuyla ...
Sonuç olarak diyoruz ki ;elde edinmek için her güzel şeyi (istenilen) katlanmak gerekir katlanmaz görünen birçok sıkıntıya. Ulaşılmak istenilene ulaşılırsa unutulur sıkıntı.
Dileğimiz elde edilmek istenen hep insanlığa yararlı uğraşlar olsun.Ve uğraşlarımız ne olursa olsun küçümsemeyelim .Her şeye hakkını verip ,ona ulaşmak için her yolu deneyelim.Bu yolda dikkat edilmesi gereken ,zararı hakketmeyen görmemeli zarar,Ve düşünülmeli kişiyi kendi kendinden başka hiç kimse harcayamaz diyen cümlem. Mutlu olacağım hep harcanan değil yeşeren olursak biz. Katlanacağız ,ne yapalım gerekiyorsa,zaman zaman belki de biz oluruz daha çok gülen...

O zaman ki not :Öyleyse uğraşımız ne olursa olsun onu küçümsemeyelim ,her şeye hakkını verip, ona ulaşmak için her çıkar yolu deneyelim .Bu uğraşta dikkat edilmesi gereken zararı hakketmeyen görmemeli zarar.

Şimdi ki not: Aslını aktarmaya çalıştım düzelmeler ekler yapmadan,şimdi de aynı düşüncede misin derseniz biraz şüpheli zararı hakketmeyenler kim zaten hala ben kimseye zarar veremem zararım kendime.Yine de soruyorum ya benim zararım ne olacak benim kendime, başkaların dolaylı da olsa bana verdiği zarar yani örneğin yaşam şarlarından dolayı hep kendi yapmam gereken uğraşların dışında işlerle uğraşmam.Bakın gene iyimser oldum kimsenin suçu değil bu .Üstelik birçok ayrıntıya bu yolla ulaştım sonra bunları yazılarım da kullanacağım ne kadar sonra diye kendi kendime soruyorum .Ve buna ne kadar zamanım kaldı diye tekrar soruyorum .şimdi yazmayı bırakıp işime bakmam gerekiyor.Bu arada abartmışım kişiyi kendi kendinden başkası harcayamaz derken işin rengi hiç öyle değil belki bu konuya sonra bir daha girerim şu meşhur hayat matematiğini kullanarak yani bir çeşit denklem.
12-4-2010 İpin Ucu Kitabımdan

22 Temmuz 2012 3-4 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar