Tatlıların Tadı Kaçtı

Bu bayram gününde, yediğiniz tatlıların evde yapılanları hariç, lezzetlerinde günden güne artan kötüleşmeyi siz de fark ettiniz mi?

Çünkü, artık tatlarını doğal pancar şekerinden değil, ya glikozdan ya da GDO lu mısır şurubundan alıyorlar.

İçlerine ceviz yerine,daha ucuz olan fındıkı kırığı, yer fıstığı kırığı, kavrulmuş ekmek kırığı, antep fıstığı yerinehaşlanarak parçalayıcıdan geçirilmiş bezelye, ıspanak v.s konuluyor.

O güzelim, ağızda eriyen çikolataların yerini, içlerinde kakao yağı yerine margarin, kakao çekirdeği yerine kavrularak öğütülmüş bakla tanelerinin ve yine çeşitli ucuz tatlandırıcıların katıldığıı sahte çikolatalar aldı.

Bu sahte çikolatalar sağlıklı, antioksidan özellikli ve lezzetli gerçek çikolataları ucuz fiyatlarıyla piyasadan sildiler.

Çoğumuzca bilindiği üzere gıda sektöründe zalimce bir terör tüm hızıyla hüküm sürerken, bu sahtekarlara dur diyen yok.

Malum ya!, İktidar liberal bir ekonomi politikası izliyor. Yani herşeyi kardan başkaca amacı olmayan özel müteşebbislere bırakmış durumda.

Denetleme sıfır altı. Eskiden duayen gazeteci Uğur Dündar'ın ve daha birkaç cesaretli gazetecinin yaptığı proğramlar ise, gizli kameranın yasaklanmasından sonra olanaksız hale gelince, üç kağıtçı üreticiler halk sağlığını ve ağız tadını umarsızca tehdit eder duruma geldiler.

Bu herşeyi ekonomik çıkardan ibaret gören liboş zihniyet devam ettiği sürece sağlığımız da, damak tadımız da tehlike altında dostlar.

Hepinize iyi bayramlar. Lezzetli tatlılar yemeniz dileğiyle.,

09 Eylül 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar