Tencere Yuvarlanmış Kapağını Bulmuş

Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş derler. Peki ya bulamazsa diyelim. Ne yapacağız ki o zaman? Boşuna mı yuvarlanmış olacak ? Kapaksız kalacaklarını hiç sanmıyorum. Küçük tencerelere büyük kapakları oldurun bakalım oluyor mu ? Veya büyük tencerelere küçük kapakları oldurun. İmkansız değil mi  ? Yanlış kapaklar bile denk gelse de, uyum sağlamazlar. 

Süt tenceresini örnek gösterelim meselâ. Aman içindeki çok kıymetli. Hastaya şifa, vücuda sıhhattır. Pilav tenceresinin kapağı ona düşse, onu koruyabilir mi  ? Koruyamaz tabi ki... Taşırken, güzelim süt dökülür yere. Artık kaynatıp yoğurt çalamazsın. Dolaptan alıp alıp içemezsin. Aynısını pilav tenceresinde deneyelim isterseniz. Düdüklü tencerenin kapağı gelip bulmuş diyelim onu. Hiç ikili olacaklarını düşünemiyorum bile. Şimdi bir de yeni pişmişse ocakta, hem de tavuklu. Allaaaah, bir de canım çekti ki sormayın gitsin. Bu pilav tenceresi demeyecek mi beni daha fazla soğutmayın diye? Sıcak sıcak, insanların midelerine ineyim diye lâf etmeyecek mi? Vallahi kendi kapağını üstüne kapatmadıktan sonra, başka kapaklarla asla anlaşamazlar. 

Durum onu gösteriyor ki, kapağını bulan tencerelerin hepsi mutlu oluyor. Kapağını bulamayan tencerelerse malesef mutsuz, üzgün, dertli oluyor. Ne diyelim, Allah tüm tencereleri kapaklarından ayırmasın. Amin... 

19 Aralık 2023 1-2 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar