Teşekkür Etmek

Teşekkür etmek çok önemlidir. Sözlükte teşekkür, şükretmek anlamını içerir. Başkalarının bizlere dokunduğu iyilik karşısında minnettarlığımızı ifade eden, söylenmesi o kadar zor olmayan, kısacık bir kelimedir.

Madem çok önemli olan bu kelimeyi, niye dilimize getirip sık sık kullanmıyoruz ? İnsanlarla olan iletişimizde gayet verimli adımlar atmamıza yarayan güzel bir kelime. Kimse bunun aksini söylemeye kalkışmasın. Düşünsenize, siz işten eve yorgun geldiğinizde, eşiniz size yorgun kahvesi yapıp getirmiş. Şimdi siz, bunun karşısında teşekkür eder misiniz, etmez misiniz ?  Edersiniz değil mi ? Hem sevginiz artar birbirinize karşı, hem saygınız. Ömür boyu bu hep böyle devam ettıkçe de mutluluk hiç eksilmez. Ya da bir örnek daha verecek olursak; pazardan elleri dolu poşetlerle yine eve gidiyorsunuz yorulmuş olarak. Bir kaç genç yanınıza gelip imdadınıza yetişiyorlar. Ağır poşetleri taşıyorlar. Ne kadar memnun olursunuz değil mi ? İnsanlık ölmemiş, bir yerle hep yaşıyor dersiniz. O genç çocuklara da teşekkür etmeyi ihmal etmezsin. Her türlü yardım içinde geçerlidir bu.

Bence eksikliğimizin nedeni pek teşekkür etmemek. Anlamlı olan bu kelimeyi söylemeyi alışkanlık haline getirmemek. Çok kolay aslında. Teşekkür ederim... Ayrıca ince bir ruh sahibi olursunuz. Kabaca tavırlarınız bir anda geri vites atar. Deneyin göreceksiniz bunu. Daima işe yaradığına inanmışımdır.

11 Haziran 2023 1-2 dakika 90 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar