Türk Tarihi

Ön Türklerin kurduğu ilk devletin adı,''Bir Oy Bil'' günümüzde 12500 yıl önce,bu devletin sona ermesiyle ''TÜRKBİL''devleti ortaya çıkmıştır.Bu devlette Türkçe konuşulurdu.Batının dili,kendine ait değildir,Hint Avrupa dili olarak dışarıdan gelmiştir.

Yazı da Avupa'nın kendine ait değildir,Yazının da Finike'den geldiği varsayılır.Oysa yazısı da Orta Asya'dan yani ön Türklerden gelmiştir.

Selçukluları yok eden Osmanlı göçebeleri,göçebe kültürüydü.Osmanlıların dayanağı,Oymak Kayı aşiretiydi.

Sümerler 5000 yıl önce yazıyı icat ettiler,bir nevi çivi yazısı şeklindeki bu yazıyı Batılılar söktüler.Bu yazıyı ilk söken,Sır Henry C. Rawlisson''Bu Turani''bir dildir demiştir.


Sümerce'de 1000 kadar Türkçe kelime olduğu saptandı.Bundan 4-5 bin yıl önce Türkçe Sümerce olarak oluşmaya başlamışlar,bu dil Proto Türkçedir,yani ilkel bir Türkçedir.

Macarlar,Bulgarlar,ve Finler de Türktü.Onlar İslamiyete girmediği için Türklklerini kaybettiler,sadece 30.0000 Gagavazlar hariç,müslüman olan tüm Türk ırkları,kimliklerini koruyabilmişler.

167 milyon yıl önce,KRETASE dönemi vardır,o dönemde,Orta Asya yok,dev bir deniz var sadece,bu beş deniz meydana getirdiği tropikal iklimde,bir yeni uygarlık doğmuştur.Bu uygarlık,Ön Türk kimlikleridir.Ön Türk kimliğinin kurduğu uygarlık,On Uyul'dur.Bu dönem,85000 yıl öncesidir günümüzden.

O yıllarda Taklamakan'da deniz vardı,bunun ilk adı,UÇUGUY KÖL''DÜR.Kazan şehrinin o günkü adı ise,''Izgıntı Ukuzun'du.Gobi çölünün ilk adı,''Bıklı Çöl''dür.On Uyul dönemi yazıtlarına bakıldığında,(5000)yıl öncesi harflerin kısmı örneğin,C ve D Latin alfabesindeki harflerin aynı,demek oluyor ki,Ön Türklerde, başlayan kelime ve sözcüklerin''ATOYBİL'' devleti konfedarasyonların sona ermesiyle ''TÜRKBİL'' devleti ortaya çıkıyor.BU da milattan önce 879 dilimine denk geliyor.

Ne yazık ki,İngilizce Fransızca,Almanca bilmeye özen gösteren günümüzdeki tarihçilerin genelde Orta Asya Türkçesi bilmedikleri için Orta Asya kaynaklarını okuyamamışlar ve çevirilerle tarih yazma durumunda kalmamaışlar.

Görünen o ki,4-5 bin yıl önce Türkçe Sümerce şeklinde okurken,dil bir tip Prolo Türkçedir.Türkçe Sümerce'den başlamış,ve gelişmiş zamanla,Göktürkçe olmuş ve Mahmut Kagari'yle buralara gelmiş.

Bugün islamiyeti kabul etmeyen ve hala yaşayan Türkler bile var.Çavaş Türkleri,Karainler,Gagavuz,Yakut Türkleri..Maceristanı kuran 13 kabileden 9'u Türk boyudur.Kuman ve Peçenek boyudur.4'ü Pinogol boyudur.

Öte yandan Mısır piramitlerinde,2000 yıl önce Çin'de Türk boylarının yaşadığı bir bölgede gizli piramitler var.Mısır piramitlerinden,2000 yıl önce yani günümüzden 7000 yıl önce Türklerin yaptığı piramitler ortaya çıkarsa tarih yeniden yazılacak demektir.

Gerçekten yazıyı Sümerler değil de,Türkler mi buldu?Ya da Sümerler Türkler miydi?

Eğer bunlar doğruysa,Dünya uygarlığının temelinde,Yunan uygarlığı değil,Türk uygarlığı yatıyor demektir.


Latin alfabesinin ve bugünkü Avrupa uygarlığının Türklerin kurduğu ortaya çıkıyor.


Atatürk;''Anadolu 7000 yıllık Türk Beşiğidir''demiştir.

Yıl 1936 Atatürk diyor ki:Tarih kurumunun Alacahöyük'te yaptığı kazılar sonucunda bulunan belgelerin dünya kültür tarihini yeniden incelemeye sebebiyet verecek niteliktedir.''Bu memleket dünyanın beklediği,asla unutamadığı bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine sahne oldu.Bu sahne 7000 yıllık bir Türk beşiğidir.Bu beşiği rüzgarlar salladı,beşikteki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı,o çocuk tabiatın yıldırımlarından şimşeklerinden kasırgalarından evvela korkar gibi oldu,sonra onlara alıştı,onların tabiatın babası olarak tanıdı.Onların oğlu oldu.Bir gün o tabiat çocuğu,tabiat oldu,Türk budur.Yıldırımlar,kasırgalar dünyayı aydınlatan güneştir.''

Atatürk,en aşağı 7000 yıllık bir fark beşiğidir.Atatürk o yıllarda bile Türklüğün kökeni konusunda 2000 li yıllara göre çok daha ileri bilgilere sahipti.

Örneğin Gençliğe hitabesinde.''Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki,asil kanda mevcuttur'' derken kesinlikle ırkçılık yapmıyor,kültür ve mayanda bu güç var zaten diye dile getiriyor.''Övün,çalış_güven'' diyor.Geçmişinle övün ki,gelecek için güven duyabilecek,bir özgüven oluşsun,büyük sıkıntıda olsa bile geçmişinle övün ve çok çalışarak geleceğini güzelleştir.Bunun için gerekli güç binlerce yıllık kültüründe zaten mevcut.












Not:Dün geceden beri uzun araştırmalar ve çalışmalar neticesinde,bugün bu yazıyı anlayarak içime sindirerek tek tek yazdım,gözlerim oldukça yoruldu,eksiğim veya bir hatam mevcutsa af ola....








Yararlanılan Kaynaklar:
Türk Tarihi Araştırmaları-Kemal Abdullahoğlu
Bilinmeyen Türk Tarihi-Tarih Yeniden Yazılmalı-Araştırmalar
Kemal Abdullahoğlu

08 Ekim 2013 4-5 dakika 74 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 10 yıl önce

    "TÜRK" sözcüğünü duydukça ya da bir yerlerde okudukça içimden hep aynı cümleyi haykırırım.

    "Ne mutlu Türk'üm diyene" diye...

    Kalemine ve yüreğine sağlık değerli yazarım...

    En derin selam,saygı ve tebriklerimle...

    👍👍👍

  • 10 yıl önce

    Ecemcim içtenliğin için teşekkürler.Aslında Türk yazısını okuyan bütün Türklerin senin gibi düşünmesini,milli duyguların kabarıp bu vatanı kuranlara VE BİZE BIRAKANLARA DUA ETMESİ GEREKİR.Amacım senin gibi duyarlı ve milli duyguları zengin bir nesil görebilmek.....