Uçma Defteri-6

Güneş gündüz vakti artık buralarda durmuyor.Gölgesini kaybettiğinden beri insanlar, acımasız ve yalnız.Buruk sözler rüzgarında koşuşturan çocukların sayısı milyonu aştı ve ruhum artık bütün bunlara katlanamayacak kadar yorgun.

Sessiz sedasız geçerken zaman günün bitişini yıldızların düşüşü taçlandırır.Bir dilek tutsam da kaysa gitse şu dünyadan yaşamak.Belki de en güzeli var olduklarını bildiğin acıların yok olmasını beklemeden kendin yok olmak.

Omuzlarımdaki ağır yüklerin ruhumu basıklaştırması karanlığın dünyayı kutuplardan basması kadar sarsıcı ve yanlış.Umut, üç satır yazacak cümlesi olan yalnız bir insan ve gözleri artık düşlere düşemeyecek kadar yorgun.

Rüzgar durgun
Ve çiçekler
Artık çok solgun

Sigaraların dumanına sarılan sevgililer bir bir terk etmiş ellerimi ve yoksul düşmüş, paramparça umutlarımı yaşatacak hiçbir sebep yok.Saçlarının her bir teline bin bir türlü güzelliği ithaf ettiğim kadınlar artık yoklar.Bu yüzdendir ki ellerim her kalem tuttuğunda, kalbim ruhumu yoklar.

Asık suratını çeviriyor boşluğa güneş.Artık insanlar ramazanda iftarı beklemiyor.Fakirler kurbanı, çocuklar şekerleri istemiyor.Diline acı biber sürülen çocukların göz yaşları kupkuru çünkü artık yaşamak bir mecburiyet ve bundan zevk almaya çalışmanın sonu sert bir mağlubiyet.

Hüzünlü şarkılar dinlemem gerekirdi bu günlerde.Arabanın sesini sonuna kadar açıp mahalle aralarında bağırtmam gerekirdi melodileri.Ezgiler feragat ettiğinden beri var olmaktan ben de vazgeçtim gecelerde kaybolmaktan.Uzak denizlerin gürültüsü eskiden kulağıma gelirdi.Şimdi ise duyduğum tek ses bağırması güneşin bütün dünyaya baştan başa.Öç alırcasına acıtması insanların tenlerini.Kanser misali, dökmesi saçları.Yakması insanların bembeyaz umutlarını.

Ufak ufak da olsa titrediğinde ellerim hissediyorum yaşamanın ne kadar zor olduğunu.Bir ameliyatta değilim ya da trafik lambasında dilenen, üstü başı paramparça bir sokak çocuğu da değilim.Yağmur evimin çatısından içeri sızmıyor ama yaşadıklarım yüzünden yüreğim sızlıyor.

Eğer varsa sesimi duyan tek duam
Bir kuş konsa yüreğime, ah bir gelse
Öpse bir kadın ellerimi
Sevse
Keşke.

12 Haziran 2017 2-3 dakika 24 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 6 yıl önce

    Kalemi her geçen gün parlayan Mehmet yola devam👍

    İçtenlikle kutlarım👑

  • 6 yıl önce

    Teşekkür ederim, sağ olun. 🙂