Uğursuz Kara Karga

Mehmet in krizler yüzünden işleri ters gitmiş vergilerini ve kredi borçlarını ,ödeyememiştir ,
Alman hukümeti , bu konu da kimse ye asla tolerans göstermez onların kanunları oldukça sağlam ve sıkıdır...

Sonunda borçları yüzünden Mehmet cezaevine konur, bir kaç ay ceza kesilir ve günlerini saymaya başlar .
Bir gün cezaevinin avlusunda volta atarken bir karga öter o gün ciddiye almaz devam eder yürüyüşüne..Ertesi gün volta da yine cezaevinin duvarına konmuş bir kara karga başlar gakkk, gakkk ötmeye.
Mehmet te sürekli yaşlı ve hasta olan annesini aklından bir türlü çıkaramaz ,Almanya da tek ailesi annesidir yıllardır onunla yaşamıştır..

Annesinin Mehmet e çok ihtiyacı olduğunu biliyodur ve karga gak dedikçe acaba annem çok mu hasta kötü bir haber mi alacağım diye yerden bir taş alıp kargaya fırlatır...
Fakat taş duvarı aşıp arka tarafta çalışan inşaat işçilerinin birinin başına denk gelir ve olduğu yere yığılır, işçi hastanaye götürülür..
Polisler kim attı, nerden geldi diye araştırmaya başlarlar ve cezaevinden geldiği kimin attığı tespit edilir..

Mehmet sorguya alınır neden attın? bu adama kinin nedir? birinin adınamı yaptın daha olmadık bir sürü sorular .. Alman devleti bu bırakırmı hiç yakasını.

Mehmet "kötü bir niyetim yok adamı tanımıyorum bile, inanın ki kargayı kovmak için attım" der ama asla inanmaz Hakim.
Kargaya niye taş atıyorsun orda öten kuşun sana ne zararı var der.Mehmet başlar anlatmaya biz küçükken karga öttüğünde annemiz bize kargaya taş attırıp oradan uzaklaşmasını isterdi , kara karganın ötmesi biz de kötü bir olayın habercisi sayılır diye...
Ve bu konu araştırılır ,o çevrede yaşayan Türklere sorulur bazıları var der, bazıları yok böyle bir şey der ama bir türlü ikna olmaz Hakimler ,Mehmet in avukatları ve diğerleri Türk tarihi araştırmacılarına sorarlar.... Türkler de böyle bir şey var mı diye ....

Türkler müslüman olmadan önce Şaman inanışında böyle şeyler ve daha bir sürü uğursuz gösterilen bu tür inanışların günümüze kadar geldiği, Anadolu'da yaşayan Türklerin bazılarında bunların yaşatıldığı görülmektedir diye kanıtlanır.
Mehmet bu olaydan berat eder ama bunu ispatlayana kadar akla kara yı seçmiştir....

18 Ocak 2011 2-3 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar