Ülkeler Arası Müslümanlık

Müslümanlık genellikle arap yarımadası Afrika Türkiye ve çevresindeki bazı komşuları arasında çoğunluk gösterir. Ama dünyanın her tarafında az da olsa bütün ülkelerde Müslüman vardır. Ama bazı insanlarımız bunu bilmeden Avrupa da yaşayan Müslümanlara Müslüman mı onlar? Der.

Bana göre Müslüman dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın genede Müslümanlığını gayet güzel yaşar. Şimdi Arabistandaki, afrikadaki, ve türkiyedeki Müslümanlar Müslüman sayılıyorda.Amerika da ki veya Avrupa da ki Müslümanlar nasıl oluyorda Müslümanlıktan sayılmıyor veya küçümseniyor..

Tamam sen Avrupa veya Amerika da alemlere dalıp içki içip kumar oynarsan orası doğru gidersin cehenneme. Ama bütün Müslümanlara cennet müjdelenmiştir. Müslümanlara cehennem ebedi değildir. Cennet edebidir. Sadece yapmış olduğumuz günahlardan dolayı ceza süresi uzundur yani cehennem süresi uzar. Bu aslında kanundaki cezalara benzer. Gasp yaparsın 3 yıl hapiste yatarsın. adam öldürürsün 20 yıl yatarsın. ama sonunda çıkarsın.

Ben şimdi Amerikan vatandaşı olmak istiyorum namazı mı kılıyorum, orucumu tutuyorum sen şimdi hangi hakla bana senin Müslümanlığından şüphe ederim diye bilirsin. He orası hristiyan bir ülke ama peygamber efendimiz bir kafire demiş ki :
- Senin dinin sana benim dinim bana
Bu mantıkla gidersen hiç kimse sana bir şey diyemez. Ben hayatımı Amerika da yaşamak istiyorum. Şimdi oraya gider gitmez namazla orucu mu bırakacağım? Hayır. Kuzey kutbuna da gitse Müslüman müslümandır. Ve buna da hiç kimse karışamaz ve de laf edemez. Gayrimüslim bir ülkede yaşamak günah diye bir şey duymadım duyan varsa söylesin ama bana kanıtlasın. Yani kuranın hangi suresinde yazıyor. Veya hangi hadisi şerifte söyleniyor. Sadece gayrimüslimlerle arkadaşlık edilmesi tavsiye edilmiyor. Ama insan nerede mutluysa orada yaşamalı bence bak ben bu Amerika fikrini en az 6 yıldan beri düşünüyorum ve büyüdüğümde yani 18 veya 19 yaşımda Türkiye de bulunmak istemiyorum. Ama bana vatan haini veya bunun Müslümanlığından şüphe ederim diyemezsiniz. Sırf bu laflar olmasın diye Türkiye de askerliğimi yapıp da Amerika ya yerleşmek istiyorum ki bana vatan haini diyemesinler diye.

21 Haziran 2012 2-3 dakika 7 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar