Ulus Bilincini Koruma Ve Birlik Ruhu

Anadolu'nun kozmopolit yapısı yeni ortaya çıkmış bir olgu değildir. Anadolu hep kozmopolitti, birçok kültür yeşerdi ve büyük bir kültürel birikimi bizlere miras bıraktı. Bir çok kültür de yok oldu. Osmanlının çöküşü ve verilen Kurtuluş savaşı ile yeni bir ülke yaratılmıştır. Bu ülkeyi bir arada tutan tutkal, Atatürk tarafından kazandırılan Ulus Bilincidir. Nüfusun büyük çoğunluğunun Türk olduğu topraklarda kurulan yeni devlet'in adının Türkiye Cumhuriyeti olması herhalde yadsınacak bir gerçeklik olmasa gerek.

Bu noktadan yola çıkıldığında günümüze gelene kadar, ülkeler tarihi açısından bakıldığında henüz bebek olan cumhuriyetimize ve ülkemize geçen yıllarda yapılan saldırılardan belki de en şerefsiz olanı azınlıkların kışkırtılması ile yapılandır.

Farklı milletlere sahip böyle bir potansiyel, hem emperyalist düzen için iyi bir malzemedir, hem de bu ülkenin içindeki vatan hainleri için iyi bir malzemedir. Sonuna kadar da kullanacaklarını artık herkesin anlamış olması gerekir.

Son zamanlarda ortaya çıkan sözümona hak arayışı olan eylemlerin, bir kısmının ardındaki güçleri ayırdetmeyi ve farkına varmayı bilmemiz gerek. Hak ve özgürlük talebi gibi görünen eylemlere alet olmamalı ve kendimizi kullandırmamalıyız. Birçok eylem, internette içeriği bilmeden Forwerd etmek eylemi de dahil çok çeşitli şekilde suistimal edilebiliriz.

Değişen çağ da kozmopolit Anadolu'nun bünyesinde bulunan Kürt, Laz, Gürcü, Çeçen, Ermeni olup, ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlara özlük haklarını kullandırmayı amaçlayan, dillerini kullanma başta olmak üzere tanınan hakların ardından, ortaya çıkan bu durum için söylenebilecek tek şey vardır.

Niyet bozuk olduğu sürece, yapılan her iyi eylem bir karşı menfi eyleme çanak tutabilir. Bu nedenle çok önceleri azınlık hakları ile ilgili yapılacak olan düzenlemeler bu denli gecikmiştir. Bu büyük bir çoğunluğu arkasına alabilen, erk sahibi olmayı gerektiren bir girişimdi.

Mevcut hal için bu ülkeyi yok etmeye çalışanlara çanak tutan zihniyete şu sorulmalı;

Fransa' da sadece Fransızlar mı yaşıyor ? Ya da İspanya'da. İtalya'da . Bu ülkelerin ulus bilincini sağlayan ne?.

İnsan Hakları Çığırtkanlığı yapan, ama belli güç odaklarına hizmet eden sahtekarlara karşı uyanık olmak durumundayız.

Hal elini verip kolunu kaptırma eylemine dönüşmemelidir. Akıllı olmak ve dengeleri iyi korumak lazım...

18 Ağustos 2009 2-3 dakika 16 denemesi var.
Yorumlar