Üslup

Üslup

Üslup kullanmak gerçekten maharet ister, incelik ister. Konuşmamızda olsun, yaşam tarzımızda olsun, bunu iyi ifade edebiliyorsak; karşımızdaki insanın bizi o kadar güzel anlamasına yol açar. Yoksa öbür türlü her zaman sıkıntı olur.

Kelimeleri gayet iyi seçerek, anlaşılır şekilde, kalp kırıcı sözler sarf etmeden tatlı bir üslupla kendimizi anlatabiliriz. Derdimizi söyleyebiliriz. Bu da insan kalitesini gösterir. Edepten kaynaklanır. Ancak üslup dışı ifadelerin kimselere bir yararı olmaz, olamazda zaten. Hep bir zarar verir. Münakaşalar bitmez asla. Hep bir ağız dalaşı an meselesi. 

Onun için kavgayı da, husumeti de, anlaşmazlığı da yok edecek güzel bir davranış gerekmez mi ? O da kullanılması gereken iyi bir üslup. Bu karakterimizi de belirler aslında. Çünkü karaktersiz insanlarla uğraşmak gayet zordur. Ne mutlu  konuşmasını da, yazmasını da, oturmasını da, kalkmasını da bilenlere. Güzel bir üslubu kendine metot, yöntem edinenlere.

21 Mayıs 2023 30-60sn 90 denemesi var.
Beğenenler (9)
Yorumlar (4)
  • 12 ay önce

    Bugün seçilen deneme yazım için seçki kuruluna, okuyan beğenen siz değerli şair arkadaşlarıma, abilerime, ablalarıma teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.

  • 12 ay önce

    Güzel bir konu, güzel bir yazı. Gün seçkisine teşekkürler. Saygılar Enes hocam

  • Üslubu güzel bir üslupla okudum. Kaleminize yüreğinize sağlık Enes hocam 👏🥀