Utangaç Salınımlar

Utangaçlığın kökleri çok eskilerden.Davetlerde kaybolmayla gelişen bu durum karşısında nasıl davranılacağını bilmek çok önemli. Küçük flörtlerle başlayan ilişkilerin akıbetini kimse kestiremese de utangaçlık ekili arazilerden geçerken farkları hissetmek kolaylaşır.Fırsatlar iyi değerlendirilirse ,bunu da saygılı ve nazikçe davranarak yapabilirsek saraylarda misafir olarak bile ağırlanabiliriz.

Küçük bir çocuğun yazılarını veya bir genç kızın tuttuğu günlüğü gizlice okumanın doğru olmadığını biliyoruz.Hüzün kaplı defterlerin üzerini örtme şekillerinden anlamak mümkündür biraz,bilgiler kafi gelmiyorsa günlük yaşamdan yola çıkarak sonuca ulaşılabilir.Gizlendiği yerden çıkan cümlelerin samimiyeti, bir çok güzelliğin başında yer alır.Başından sonuna kadar hepsini okumak sıkıcı olsa da harika cümlelerin çıkacağını garanti edebilirim.

Işığını engelleyemez kimse, her biri altın kalpli açıklığın öncüsü,avuçları temiz ve olmayacak dünyalar kuran kalemlerin.Beraber aynı kelime danslarında kendinden geçişler,belki de ruh eşini bulacak ve sevgili sayılmak isteyecekler soytarı taklalarından iğrenerek.

Korkaklığın ve çekingenliğin birleşmesi ne kadar kötüyse,sıcaklığın kıskaçlarıyla kelimeler denizinde yüzmek o kadar harikadır. Azarlanmaktan korkmadan çatlak ve çılgın cümleler kurmanın büyüsü o derece muhteşemdir ki, suda yaşayan böceklerle çölde yaşayan akrabalarını kavuşturabilirsiniz.Bir kovboy kurşunuyla dünyayı ters çevirip,huysuz bebekleri anında neşelendirebilirsiniz.

Darbeler sesi çatallaştırdığında olumsuzluğa dalmak doğru değil,arayıp soran kimse olmasa bile sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Aklın metafizikle birleştiği noktalarda çatırdamamak lazım,ikisinin de önemli olduğunu bilerek mest olmanın tadına varın. "Bir cilveli,nazlı cümle yazarım ki kendinden geçersin " diyenlere de inanmak yıldırmasın sizi. Düpedüz yalan olmasa bile her hilede ustalıkla kullanılmış bir hamle olabilir.

Utangaçlıkla ilgili cümleleri yarıştırdığımızda birinciyi belirlemek çok zordur. Beşiklerde yatırılan kaynağı belirsizlikler ile birleştirip daha güçlü ,daha kendine güveni olan bir utangaçlık yarattığımızda onu kimse tutamaz artık. Kim bilir, belki de ileride cilveli cümlelerle bir aşk yaşayıp sonsuza kadar büyük gürültülerden uzakta ve mutluluk içinde yaşayacaklardır.

09 Temmuz 2013 2-3 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar