Uyuma Yozlaşma

Anlıyorum derin manzaralı şirin ilçelerden kopmanın zorluğunu, farklı kuşların seslerini ayırdetmeye ayrılan zamanlarda öğrenilen bilginin unutulmazlığını. Kilometre hesabı yapmak çok yanlış oysa, çok uzak olmadığı kesin, insanlar anlamıyor nedense. Bugüne kadar ne yapacağını bilemeyen üniversite mezunları,yazıların doruğuna doğru çıkılan seferlerde hep yeni bir sevinç gösteriyor.

Hazırola geçmenin köreltici etkisiyle savruluyor şirin ilçenin yaprakları,deniz yok ama çok güzel nehirler var,denizin yerini tutmasa da.Nehirlerin ruhları nitelikli şiirler yazdırabilir. Boyanmış okul bahçelerinde tenefüse çıkmış çocukların kafa bulanıklığı nehirleri hatırlatır yine. Yeraltından gelen serin suları içenlerin daha uzun ömürlü olacağına inanılan bu yerde, kırmızıya aşırı bir önem verilir. Dillerin gelişimine büyük katkısı olmuş geleneksel hikayelerde kırmızı kelimesi çok kez geçer.

Denemeler üzerine kurulu bir oyunda, sözlü ve yazılı anlatımların bilgeleştirdiği kişiler , yaz günlerinde ama akşama doğru ortaya çıktıklarında herkes onların başında toplanır, bireylerin kişisel gelişiminin bir kısmından onlar sorumludur. Kişinin dünya vatandaşı olması için, belli bir fikir üzerine olmayan, bağnazlıktan uzakta ve hoşgörülü bir otamda yetişmiş olup bunu çevresinde en iyi şekilde yansıtabilmesi gerekir.

Büyük alışveriş merkezlerindeki samimiyetsizlik buralarda yok, henüz daha ulaşmadı yani,ama bu hiçbir zaman ulaşmayacak demek değil, insanlar yozlaşmaya başladıkları zaman- günlük konuşmalarda etkisini gösterir ilk- bireysellik ve toplumsallık kavramları kaybolmaya başladığı andan itibaren bunun etkisi giderek artar. Artık ne boyalı okullardaki çocukların neşeleri eskisi gibi olur ne de o nehirlerin ilham verdiği iyi şiirler yazılabilir böyle devam edip de samimiyetsizlik ilçeleri de vurduğu zaman.

19 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar