Uyuşturucu Tehlikesi Giderek Büyüyor

Geçenlerde Uluslararası Uyuşturucu Komisyonu toplandı. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada; uyuşturucu kullanımının önüne geçilemeyecek şekilde arttığı, bu nedenle bazı uyuşturucuların içiminin serbest bırakılması, uyuşturucu kullananlar hakkında adli takip yapılmaması, bu insanların sabıkalı duruma düşürülmemesi gerektiği bildirildi.

Sonuçlar durumun ne kadar vahim ve tehlikeli olduğunu gösteriyor.

Günümüzde sadece Hollanda'da esrar kullanımı serbest bırakılmış. Ancak bunun nedeni esrarın zararsız olması değildir. Hollanda'da esrar kullanımı çok yaygın ve genellikle de diğer uyuşturucu maddelerle birlikte satılmaktaydı. Ülke politikası, bunun önüne geçmek ve kişilerin diğer uyuşturucu maddeleri kullanmalarını engellemek amacıyla böyle bir girişimde bulunmuştur.

Ama, bazı uyuşturucuların içimini Hollanda gibi serbest bırakmak Dünyanın bu pislikten kurtulması için çözüm değildir. Özellikle liman şehirlerinde uyuşturucu ticareti ve kullanımı daha da yaygındır.

Bu zararlılardan kurtulmak ve sağlıklı bir toplum için özellikle çocuklara ve gençlere daha çok önem verilmelidir. Aileler ve toplum eğitilmeli çocuk ve gençler sezdirilmeden aile ve toplumca bilinçli olarak düzenli kontrol edilmelidir.

Ayrıca, çocukları küçük yaşlardan itibaren sınavdan sınava sürükleyen, onların oyun oynamalarına, sosyalleşmelerine, spor yapmalarına, hobilerini geliştirmelerine fırsat tanımayan bu acımasız eğitim sisitemleri değiştirilmelidir. Çocuklar ilgi duydukları, sevdikleri alanlarda uğraş vermelidirler.

Hasbelkader sınav puanlarının sürüklediği ve sevmedikleri alanlarda eğitim görmemelidirler.

Siyasiler ve yöneticiler, öncelikle insana yatırımlar yapan politikalar yürütmeli, spor salonsuz, tiyatro salonsuz okul kalmamalıdır. Başarılı çocuklar desteklenmeli. Başarısız olanların da neden başarısız oldukları araştırılmalı, hatalar varsa düzeltilmelidir.

Doğal olarak bunları yapabilmek için paraya ihtiyaç duyulacaktır. Ama, para ve ekonomik gelişim birinci planda tutulduğu sürece, insan faktörü ikinci, hatta daha aşağı planlara düşecek, toplumlar sağlıklı ve mutlu toplumlar olmayacaktır.

Ancak, insanın ve insana yatırımın öne çıkacağı toplumlar gelecekte sağlıklı ve mutlu, gerçek çağdaş toplumlar olabilirler.

17 Haziran 2011 2-3 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 13 yıl önce

    Toplumumuzun kanayan yaralarından birine güzel temas etmişsiniz. Eğitim ile ve biraz da anne ve babaların dikkati ile asgari düzeye indirilebilecek bir konu kanımca...👍

    Kutluyorum içtenlikle tüm anne babalar adına...👍

  • 13 yıl önce

    ..çok yüzeysel bakış açısıyla eski naif çözüm yaklaşımı yani sonuç raporunun dahi çok gerisinde..evet çok ciddi yapısal sorun fakat o kadar..devletler istedikleri oranda palyatif tedbir gibi sunduklarının dışına çıkamazlar..çoklu denklemi kuralım devlet denetim toprak rant..çıkarın birisini hepsi yok olacaktır..yani uyuşturucuya çözüm bulunamayacaktır anlayacağınız mesele yalnızca uyuşturucu kullanımı değildir...