Vay Arkadaş Eğlenmek de ÖTV'li Oldu

Kızgınım, o kadar ki burnumdan soluyorum adeta. Tv karşısında keyifle yemek yiyoruz arkadaşla bu arada haberleri izleyelim dedik. Rutin haberlerden sonra flash flash sigara ve içkideki ÖTV (özel tüketim vergisi) oranları arttı.

Devleti anlamaya çalışıyorum, tamam icraat için para lazım ona da amenna, toplansın vergiler tabi iyi amaçlar için eyvallah da paranın harcanmasını kontrol edemiyorsan, herkesten adilane vergi toplayamıyorsan, vergisini peşince aldığın kazancımdan gene vergi istemek, ne demek biri bana anlatsın arkadaş.

Burada sigara veya alkole destek bir yazı yazmıyorum zararlı ise bana ama bunu bahane edip edip yasalarının sopasını sırtıma vuracaksa buna karşıyım arkadaş. Alın size örnek Yaşadığım ilçede kara yolunun genişletilmesi esnasında yapılan metrelerce uzunluk ve yükseklikte olan ihata duvarı üç kez yıkıldı uygun yapılmayıp düzgün kontrollerden geçmediği için harcanan onca devlet parasının hesabını soramayan devlet bunun gibi binlerce örnekle kaynak israfını benim cebimle düzeltmek isterse buna da karşıyım arkadaş.

Bir yakınımı arayıp hal hatır sormak istesem ÖTV'li, otobüste ter kokmayayım diye parfüm sıkmak istesem ÖTV'li, herkes koyun kimse de tık yok ülkemizin demokrasi mekanizması sadece oy kullanmaya tanımlıysa bilelim, bilelim ki doğru bilinen bu yanlış değişsin çünkü ne zaman birileri çıkıp yaptığınız yanlış dese, en az iki sene içeride, nedir arkadaş içimizdeki devlete olan inancın, güvencin sultalardan çektiği. Yaptım olacak diyorlar, Abdurrahman Çelebi'si bile olmayan memleketimde vay arkadaş vay ki halimize.

Zamanında Şükrü Kızılot(Ekonomi alanında bir dehadır bilen bilir.) söylemişti. Bu ülkede toplamayan vergiler alınacak yirmi bin yeni vergi denetmeni sayesinde biter diye üstelik kayıt dışılık da beraber. devlet bunları yapmak yerine ne yapıyor, güya vergiler peşin toplasın ÖTV'yi vatandaşa dayatıyorsun da niye ben vergi toplamada aciz kaldım demiyorsun arkadaş.

Birileri çıkıp son on yılda yapılan hizmetlerin çoğunun mutaahitleri zenginler listesinde üst sıralara taşımaktan başka ne işe yaradığını söylesin. Yok arkadaş maaşımdan vergi, yüzde yirmilik dilimdesin vergi, sen sigara da içiyorsun ondan vergi, soluduğum havadan da isterlerse ona şaşırmayacağım diyorum, sonra bakıyorum hayatımıza sokulan her yanlışı yok saydık bu süreçlerin normallenmesini kabul ettik onlar da bu hissin zaafını gün geçmeden kullanıyor üstümüzde.

Bir de hikaye anlatayım size, hem de gerçek hayatın ta yanık bağırlı ciğerinden.

amcanın adı pastor martin niemöller

meşhur sustum'unun yazarı

önce yahudiler için geldiler,
sesimi çıkarmadım, çünkü ben yahudi değildim.
sonra komünistler icin geldiler,
sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim.
sonra sendikacılar için geldiler, sendıkacı olmadığım için yine sesimi çıkarmadım
...sonra benim için geldiler
kimse sesini çıkaramadı..
çünki ses çıkaracak kimse kalmamıştı

Eğer diyorum devlet beni erdemli bir eğitimden geçirmişse, okuduğum kitaplar yalan söylemediyse, toplumsal mutabakata dayanmayan her kanun totaliter (dayatmacı) aklın fütursuzluğunda yıkılmaya mahkumdur, haksızsam söyleyin arkadaş.

Bu ülkede eğlenmek ne zamandan beri ÖTVli ve eğer eğlenemeyeceksem bir işin sıkıntılarına vardiyalı olarak yıllardan beri niye katlanıyorum arkadaş? Bilen varsa söylesin lütfen?
Zararı sadece kendime gönlümce yaşama hakkı ne zamandan beri özel tüketim vergili? Bu çalışmayan tanka selam durmaya mecbur edilmek benim cezam olmamalı, artık yetti be arkadaş.



13ekim11

13 Ekim 2011 3-4 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (4)
  • 12 yıl önce

    Sevgili Mehmet Bey ,

    68 kuşağına azıcık geç kalmış bir kuşak olsak bile , gençlik yıllarımızda okuduğumuz kitapları dönem arkadaşlarımızla bol bol tartışırdık . Yanıtını bulamadığımız tek bir soru vardı hep . Kapitalizmi anlamıştık ama vahşi kapitalizmi bir türlü anlayamıyorduk . Ne zaman ki yaşamın içine girip çalışmaya ve kazanmaya başladık işte o zaman anladık hepimiz . Maaşı alıyorduk aybaşında ama ayın sonunu getiremiyorduk bir türlü . Birilerinin eli sürekli olarak cebimizdeydi . Yıllarca çalıştık , didindik ancak o elin cebimizle ilişkisini bir türlü kesemedik . :) :) :) Ceplerimizin sömürülmesi hiç bitmedi , bu gidişle bitmeyecek de .

    M.Kemal Atatürk ' ün " çağdaş uygarlık düzeyi " tanımına ulaşmadığımız sürece ne söylesek boş arkadaşım .

    Çok merak ediyorum 27.000 den fazla üyesi olan ŞİİRKOLİK ' te , bu yazınızı kaç kişi okuyup beğenecek ya da yorum yazacak ! Özellikle de yaşı genç olanlardan .

    Var mısınız , bahse girelim mi ? :) :) :)

    Sağlık , mutluluk ve de sevgiyle kalınız ...🙂

  • 12 yıl önce

    Hangimiz kızgın değiliz ki sevgili Mehmet. Eğer bu ülkede dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyorsak, insan haliyle isyan eder kardeşim. İktidara her gelen güzel yurdumda, bir önceki iktidara çamur atar, enkaz devraldık edebiyatı çok meşhurdur. Sen büyük mükellefleri layıkı ile denetleyemiyorsan devlet olarak, yapacağın şey küçük esnafın peşine düşmektir elli ya da altmış liralık fiş için. Sivil Toplum kuruluşları güçlü olan ülkeler hükümetlere geri adım bile attırabilir bazı konularda, ama biz uyuyoruz hala uyuyoruz. Önemli bir konuya neşter atmışsın kutladım...👍

  • 12 yıl önce

    haklı bir isyandı ne diyeyim kanımızı emmekten doymadı bu kan emiciler vallahi söyleyecek söz bile bulamıyorum ben artık

    duyarlı yüreğiniz dert görmesin Mehmet bey hürmetler.

  • 12 yıl önce

    KDV ilk çıktığında (Özal amcadan hatıra) isim konulmuştu Kazık Daima Vatandaşa diye. ÖTV ise kapitalist zihniyetin bunu bir kademe üste taşıyıp sömürmesinin ağabası.

    Kimler vergi öder bu ülkede? İşçi (tabi sigortalıysa) ve memur. Gerisi? Esnaf zarar gösterir, sanayici hayır yaptım der vergiden muaf olur. Anlayacağın namusuyla yaşayanın sırtına bir semer vurup binmiş ki bizim kapitalist demokrat liberal muhafaza/kar vesaire bilumum kalıplara bürünebilen kesim indir indirebilirsen.

    Acı tarafı altta ezildiği halde, cebinden elleri hiç çıkmadığı halde işçi ve memur kesiminden hatırı sayılır bir güruh neredeyse bu zihniyeti kutsamakta.

    E bizede pes dememek ve susmamayı becerebilirsek(susturucu takmayı çok iyi biliyor bunlar zira) hakkımızı korumaya çalışmak kaldı.

    Bakalım yeter diyecek çoğunluğu bulabilecek mi bu halk.

    Tebrikleri Mehmet Kardeşim. Sevgi saygımla