Vedaları Çağırdık Kendi Elimizle

Muhtemelen ikimizde aynı haldeyiz. Tenimizin sıcağı sönmeden verdiğimiz sözler bize yabancı. Ve şimdi unutma paranoyalarıyla yeni bir sevgi bulana kadar uykularımızı işgal edecek ikimize kalanlar. Kim önce davranırsa o daha yürekli olacak izlenimi yaratmak için bazen yüreğimizin sesini kahkalar ile bastırmaya çalışıcağız. Ben bu tür davranışları filmlerde sanırdım oysa.
Hangisinden başayacağımı senin kadar bende kestiremiyorum bundan emin ol. Bu andan itibaren seni kadın vasıflarıyla görecek olmanın hüznünü üzerimden atamayacağım. En iyi bildiğim şeyi yapacağım şimdilik hiç bir şey belli etmemek. Sana gelince kadınlar bu konuda biraz daha kurallarına bağlı davranmayabiliyor ve onlardan biri olmana seyirci kalacağım.
Yeni şeyler öğrenme çabam hiç bitemeyecek enerji veriyor. Ve en büyük keşif insanın kendini yalnızlıktan arındırmaya çalışırken kendisiyle yüzleşmesiyle başlıyor. Hayatımın bu anına kadar hiç bencillik duygusuna kapılmadım. Ya da ben öyle sanıyordum.
Sende hatırlıyor musun güneş batıdan doğsa bile biz sevişerek ölümü bekleyeceğiz dediğimiz günü? Galiba doğum gününden bir gün sonraydı ve son bahar dizlerine kadar üşütmüyordu çocukları. Belki biraz erken konuştuk diyeceğim ama zaman ile kıyaslanan sevgilerin gücünün ne kadar kırılgan olduğunu görmezden gelemiyoruz.
Yeni aldığın gömleği bir başkasına hediye mi versem daha doğrusu bir daha hiç görmemek için diyelim buna başımdan atsam da tenim hala sen kokuyorken bu pek de kolay olmayacak. Ve sevdiğin birinin ardından bunu yapanlardan olmak içimi acıtırken ne kadar sadık kalabileceğim anılarına söylemeye dilim varmıyor.
Benim sende kalan fazla bir eşyam yok yatağın altına attığım çorapları umarım hiç görmezsin bu şekilde aklında kalmak istemem. Koca adam oldum neyin derdindeyim hala. Bir zamanlar kapıyı açmak yerine kapıda bir birimizi histerik şekilde arzulamamızın üzerinden çok uzunda zaman da geçmedi. İlişkilerde meğer ne kadar önemliymiş kapı?
Onun ardında gelmesini bekliyorsun kendini güzel bir hediye gibi ona sunmak için saatlarce uğraştıktan sonra tek bir öpücüğün ateşiyle ona soyunmanın mutluluğundan bunu görmezden gelmenin saadeti yeterince tatmin ediyor yüreğini.
Ve sonra git demek yerine bakışını ona dikip sözün tuzunu azaltmak için sürekli ona doğru bir yöenlişe mecbur bırakıyorsun kendini. Ve çıkıp gidince aşkta son perdeyi kapatıyorsun elin hiç gitmesede.
Kim bir aşk biterken kendini masum sayabilir ki? Sen sahiden bunu yapabailecek kadar soğuk kanlı mı davranacaksın yoksa son damlasına kadar gözyaşının oluruna mı bırakacaksın hislerini? Her ne yaparsan yap hakkında kötü konuşmayacağım. Başına eski demeyi yakıştıramadığım sevgilim.
Vedaları çağırdık kendi elimizle şimdi çoktan hakettiğimiz mutluluğu bir güvercin gibi bırakıyoruz gökyüzüne.

23 Eylül 2012 2-3 dakika 35 denemesi var.
Yorumlar