Yağmurları Bekliyorum Ben

Yakından tanıma onurunu taşıdığım duyarlı insan, öğrencileri için iyi bir öğretmen, kendini aşan uluslar arası bir bilim kadını, çok yönlülüğüne kimsenin yetişemediği ve de birçok sıfatını buraya sığdıramadığım bir değer. Üç beş dakikalık tanışma konuşma ve arkadaşlığımızın hemen ardından beni kırk yıllık duman bağımlılığımdan soğutan çok değerli, Atatürkçü ve çağdaş bir kişilik, Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.FÜSUN YILDIZ...

Bana sorarsanız önümüzdeki yıllarda ulusumuz adına daha da yüksek yerlerde görmeyi düşündüğüm ve dilediğim bir kişi. Umarım ve dilerim ki, yürüdüğü yolda önüne çıkan tüm engelleri bugüne dek aştığı gibi yine kolaylıkla aşar.

Geçtiğimiz günlerden birinde sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında şöyle aktarmış içinden geçenleri :

'Kişiliğimin bir bölümünü aldırayım diyorum. Arada bir yatayım ameliyat masasına, ayıklasınlar beni. Hızlı davranma alışkanlığımı alsınlar örneğin, haksızlığa dayanamayışımın azıcığını çıkarıp çöpe atsınlar ve yerine daha fazla ‘hayır' diyebilmeyi koysunlar. Duyarlı olma özelliğimin en az yarısını çıkarsınlar, onun yerine sert davranma protezi koysunlar. ‘Arlı arından korkar, arsız sanır benden korkar' çok doğru söylenmiş bir söz. Arımdan bir kısmını da organ nakli yoluyla gereken kişilere versinler.
Yağ aldırır gibi ‘ince davranma özelliğimi' de alsınlar, rahatlamış olurum hem. ‘Söz söyleme' yeteneğimin de bir kısmını çıkarıp yerine ‘laf sokma' özelliği eklesinler.'İşi önemseme' özelliğimi de dörtte üç oranında çıkarıp kessinler yerinden, gerekli değil artık.
Benim gibi olanlar için yapay döllenme yoluyla yeni kişilik özellikleri üretip yerleştirsinler içimize.Daha da öte, organ bağışı biçiminde olsun bu iş.'

Bu denli iğneleme boşuna olmasa gerek, bir de içinden geçenlerin tümünün buraya yazılmadığını düşünürsek eğer epeyce karamsar bir durum sözkonusu demek ki !

Aman efendim, siz bu ulusun yetiştirdiği çok önemli bir değersiniz bunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayınız olur mu ? Sıkmayınız canınızı; geçecek bu günler, umudunuzu koruyunuz ne olur !

Kişiliğinin bir bölümü alınması gereken siz değilsiniz, kim olduklarını da herkes biliyor. Geldikleri gibi karanlıklarını da alıp gidecekler bir gün.

Haksızlığa karşı durmanın, kişilikli bireylerin göstermesi gerekli bir tepki olduğu herkesçe biliniyor.

Biz biliyoruz ki, isteseniz de ince davranma özelliğinizin dışına çıkmazsınız siz.

Sanatın tüm dallarıyla çok yakından ve etkin bir biçimde ilgilenen bir kişinin sert davranma olasılığı var mıdır sizce ?

Beni en çok düşündüren şey nasıl oluyor da öğretmenliğinizden, doktorluğunuzdan, bilimsel çalışmalarınızdan boşluklar bularak müzik, şiir, edebiyat ve spor için de zaman yaratıyorsunuz kendinize ? Bütün bu çalışmalardan sonra dinlenme için zaman kalıyor mu acaba size ?


Yozlaştırılan bir eğitim ve eğitimsizlik yan yana geldiğinde çok büyük olumsuzluk bulaşıyor çevreye, etkilenmemek elde değil ne yazık ki. Hele bir de ölçüsüz ve düzeysizler, ummadıkları yerlere yükseliyorlarsa. İçi boş olan başları alabildiğince dönüyor işte o zaman.

Sanatla ve bilimle uğraşan bunca güzel insan varken umudu yitirmek olmaz değerli öğretmenim.

Şiir, öykü, deneme yazmak ya da resim yapmak için çabalayan, müzikle uğraşmak isteyen insan kirli düşünceler barındıramaz içinde.


Yağmurları bekliyorum ben..

Her şeye karşın tüm kirliler ve kirleri temizlenecek bir gün, bu dönemeç de dönülecek..

18 Aralık 2016 3-4 dakika 15 denemesi var.
Yorumlar