Yalnızlığın Anatomisi

Yüreği zifiri gecelere kuluçkalık eden bir insanın düşlerinde gördüğü yar için "güzelsin ama seni ağırlayacak yerim yok" demesi acıtmazmı aklımızı, yüreğimizi?
Acıyan nedir insan da? Sevginin karşılığı sevgidir biliyorum oysa!
Seni seviyorum'u anlamayan insana ne söylenir? Öğrenemedim. " Seni seviyorum demesi gereken bir aşık;" bugün kar yağacak" demesi akıl alır şey mi? Hala çözümsüzlüklerdeyim.
Aşk nedir? Bilemedim. Susan sevgisizlikmidir, odunun kor'a yanmasımıdır...
Aşk nedir? İçine düştüğüm yangının adı aşkmıydı çözemedim... Ya da ağaçların rüzgara kafa tutmasımıydı ormanın en yükseğinde, sizce? Kim merhamatliyim diyebilir aşka; aşkta merhamet olsaydı yanarmıydı yürekler nar'a? Yalnızlık gezinince odamda sesin gelir uzak bir radyodan kulaklarıma içim burkulur biraz huzur, biraz da huzursuzlukla. Ben bir dilenciyim ama yalnız sana vereceğin sadaka acı olsa da beni acıt diyorum! Dilenmenin adı acizlikmidir? Acizlikse acizim muhtaç yaşamım yaşayacaksa sana. Her gecenin seni düşünerek sabaha ulaştığı bir gecedeyim yine tekliğimle...
Hayallerim var şimdi sensiz odalarda senli kurduğum. Artık susmalara unuttum konuşmaları diyen yalnız bir insanın isyanıdır bunlar haklımıyım bilmiyorum.

01 Eylül 2008 1-2 dakika 28 denemesi var.
Yorumlar