Yanlış Olan

Bizde ne var biliyor musunuz?
Biz kibar erkeğe yumuşak dedik, hafif kırık dedik.
Nazik erkeğe de kılıbık dedik, bu adam hanımcı dedik. Kaba, sert ve anlayışsız erkeğe ne dedik biliyor musunuz? Delikanlı dedik. Bak dedik nasıl sözünü geçiriyor insanlara. Bak dedik nasıl da sert, nasılda taviz vermez. Hanımını, namusunu koruyor dedik.
Sonra o delikanlılarımız bir kadına zarar verdi. Biz ne dedik peki?
Gördün mü dedik, güzelim delikanlıyı çıldırtmış bu kadın. Hangi kadın? Ortada bir kadın yok. Çünkü ortadaki kadının boynu kesildi, boğazlandı, silahla yaralandı, yüzüne kezzap atıldı, çocuğunun önünde bıçaklandı ki çocuğunun sözleri "anne ölme" oldu.
Bir insanın acıktım yemek yemek istiyorum demesi doğal. Yorgunum uyumak istiyorum demesi olası. Fakat ölmek istemiyorum demesi tüyler ürpertici.
Şarkılarımıza bakın,
Size bir Zeki Müren şarkısından anektot paylaşayım. "Koklamaya kıyamam, benim güzel manolyam". Şimdiki şarkılar şöyledir böyledir demek değil niyetim. Lakin siz zaten çoktan kıyas yaptınız. Koklamaya kıyamadığınız manolyalar soluyor ve biz bir grup kaktüsü alkışlıyoruz, namuslarını temizlediler diye.
Bizde ne var biliyor musunuz?
Biz eleştiriye bayılıyoruz. Biri doğruyu yapıyorsa ve biz o doğrudan eriniyorsak. O doğruyu değiştiriyoruz. Sonra da eğleniyoruz " Şuna bak sanki çocuğu o doğurdu, nasılda kucağından indirmiyor. Allah bilir bezini de değiştiriyordur." diyor bir de utanmadan basıyoruz kahkahayı. Yanlış olan şey dönem ya da dönemin getirisi değil. Yanlış olan dünyanın virüslerden yahut savaşlardan gerilip hatalar yapması değil. Yanlış olan doğruları yapanı eğlence kaynağı edinen insanlar...

26 Temmuz 2020 1-2 dakika 6 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (2)
  • 3 yıl önce

    Konu nedense hep erkekler hiç bayanların tecavüzünü duydunuz mu:)bayan ya da erkek kendine hakim olabilmek asıl konu dahası insan olabilmek kutlarım Sefa bey