Yaşanası Hayattan Yaşananlar

Kadının aklı o kadar karışıktı ki?
İşi gereği koşturup duruyordu oradan oraya.Bir şirketin yöneticiliğini yapıyordu.
Ve başarıyla yürütüyordu işleri.Türkiye'de tek onların şirketin de üretilen renkli mermer üretimin satış denetim işiyle de ilgileniyordu.
Bir taraftan da ,kendini edebiyata adamış kendince şiirler yazmakta kendini böylece dinlendirdiğini oyaladığını sanıyordu.
Hani derler ya genelde''hayat ne kadar karışık''?Aslında hayatın hiç bir suçu yok,insanlar çok karma karışık.Kime inanılacağı,kime güvenileceği asla belli değildi,değilde?

Hep bir muamma ve çelişki içersinde oldukları için olsa gerek?Tam güvendiğim kişiyi buldum derken bir bakıyorsunuz aslında güvendiğiniz kişi sizi çıkarı için dost seçmiştir.
Kadın şirketten istifa etmiş,evin den yönetmektedir bazı işlerini ve sır içinde sır gibi görünse de aslında kimseyle paylaşma gereği duymadığı için kendine ait bazı yaşam tarzını deme gereği duymamıştır.

Bu arada bir çok insanla tanışmış ve hayatın da yer vermiştir dost diye,evinin kapılarını da sonuna kadar açmıştır dost bildiklerine.
Kadın bir kıyı kasabasına yerleşmiş inzivaya çekilmiştir adeta.Uzak durmak tüm şehir kalabalığından burada istediğim çalışmaları yapabilirim kendime ait diyerek bazı nimetlerden de uzaklaşmıştır.
Çünkü tadı tuzu kalmamıştır bazı yaşanmışlıkların.Onca emekler sarf ederek ömrünün en güzel çağlarını feda etmiş ve hüsranla son bulmuştur.

Yeniden doğuş bu dünyada yaşanmaktadır bir ikinci doğuş diye bir şey yoktur başka alemde.Kendinize güvenip yalnız çıktığınız yolda tökezlemeden ilerlemek ve korkusuzca başkaldırmak kötülere,kötülüklere.Mücadele etmek hayatın taa kendisidir.Bazı insanlardan saklarsınız kendinizi ve yaşanmışlıklarınız sizinle beraber toprağa gömülüp gider.
Dost dedikleriniz sizi çok iyi tanıyor sanabilirler.Aslında öyle tanımalarını da istersiniz.İçiniz de yaşarsınız tüm yaşanmışlıklarınızı.?

Geriye baktığınız da ise koskoca bir yalnızlık ve yanınızda canım diyeceğiniz kimsenin olmayışı dır hayat.
Bırakın sizi bildiklerini sansınlar,sansınlar ki gerçek yüzlerini görmeniz daha da çok aydınlığa çıksın ve siz yine sessiz kalın,kalın ki,zannettikleri kişinin aslında tanımadıkları kişi olduğunuzu fark edemesinler?

Hayatı tesbih yapıp ellerin de sallayanlar,kendilerini akıllı sansınlar.
Nereden bilecekler ki,yaşam da hamdım,piştim yandım hallerini?
Çünkü bazıları hala ham ve olgunlaşmamış birer yabani meyveden ibaret olduklarını?

Bu arada ben mi ?Ben bir kadınım hayat mücadelemi onurumla ,gururumla sürdürdüğüm müddetçe bende varım bu yaşanası güzel hayatta.Şiirlerimle,güftelerimle,gerçek dostluklarımla...Benim gerçek dostlarım benim kişiliğimi dostluğumu çok iyi bilenlerdir...Bilmeyenler ise kendilerince iftiralar,yalanlar atan güya kendi zayıflıklarını güçlendirdiklerini sanan kişilerdir.Bu takıntılara takılıp vaktimi boşa asla harcamam ve yoluma devam ederim kimseye eyvallah demeden...

Belki bu yazımı devam ettirim belki de ettirmem?

/Balım Sultan/

19 Haziran 2014 3-4 dakika 43 denemesi var.
Yorumlar